Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια των rapid test

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μετά από “ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς” για το κόστος, τη διαδικασία και τους προμηθευτές των τεστ που επελέγησαν, η Περιφέρεια Αττικής, έβγαλε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια από το Μάρτιο του 2020 ως σήμερα έχει υλοποιήσει σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο τη στήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και τηρώντας τη νομιμότητα και όσα προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης”…

Η προμήθεια των νέων rapid test από την Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο των δράσεων της περιφέρειας, “προχωράμε με απολύτως διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, που προβλέπονται άλλωστε από την ισχύουσα νομοθεσία, στην προμήθεια επιπλέον τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, προκειμένου να συμβάλλουμε ως Περιφέρεια Αττικής στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της εξάπλωσης των επόμενων κυμάτων του covid 19” αναφέρει η ανακοίνωση. Και διευκρινίζει:

“Δυστυχώς, από κάποιες πλευρές που έχουν συγκεκριμένη κομματική ταμπέλα και υπηρετούν προφανείς κομματικές σκοπιμότητες, διακινούνται μέσω αναρτήσεων σε κατευθυνόμενα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και σε προσωπικούς λογαριασμούς στα social media, ανυπόστατοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί για το κόστος, τη διαδικασία και τους προμηθευτές των τεστ που επελέγησαν από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκρίνονται σκόπιμα οι τιμές διαφορετικών τεστ που προμηθεύονται η Περιφέρεια Αττικής και άλλες Περιφέρειες, για να στοιχειοθετηθεί με τον τρόπο αυτό ένα δήθεν σκάνδαλο, που υπάρχει μόνον στα άρρωστα μυαλά των εμπνευστών αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας”.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η Περιφέρεια Αττικής ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της:

1. Τα τεστ ανίχνευσης του covid-19 που επέλεξε η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία σχέση με τεστ που έχουν επιλεγεί από άλλες Περιφέρειες. Οι προδιαγραφές ποιότητας που έχουμε θέσει είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με αυτές που έχουν τεθεί σε άλλες διαδικασίες άλλων οργανισμών.

2. Το τεστ κιτ που επελέγη από την Περιφέρεια Αττικής διαθέτει κλινική ευαισθησία άνω του 98% και κλινική ειδικότητα άνω του 99%, ενώ το δείγμα των κλινικών μελετών (772 δείγματα) είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο των 150-180 δειγμάτων που διαθέτουν τα περισσότερα τεστ αντιγόνου που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Γεγονός που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στα αποτελέσματα και επιβεβαιώνεται από τις εγκρίσεις που έχει λάβει από: ΠΟΥ – EUL List / FDA ΗΠΑ / CIBG Ολλανδία / BFP Βραζιλία

3. Η Περιφέρεια Αττικής δεν έθεσε ως πρωταρχικό κριτήριο την τιμή, αλλά αντίθετα έδωσε προτεραιότητα να θέσει υψηλότερα τον ελάχιστο αποδεκτό δείκτη κλινικής ευαισθησίας στο >98%, καθώς όσο υψηλότερος είναι ο εν λόγω δείκτης τόσο πιο ασφαλή αποτελέσματα μπορεί να παράξει ένα rapid test αντιγόνου σε σύγκριση με ένα μοριακό τεστ (PCR) – που αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο πρόληψης και ανίχνευσης του COVID-19 έως σήμερα.

Δίνουμε με υπευθυνότητα τη μάχη, ενάντια στην πανδημία. Στη μάχη με τον covid-19 δεν έχει θέση ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η ανευθυνότητα. Όσοι αναζητούν σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν για να εξασφαλίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, απλά εκτίθενται. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση, απαιτεί υπευθυνότητα, αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και διάθεση για δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: Γιατί προσβάλλονται περισσότερο οι νέοι – Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του τελευταίου μήνα

Κορονοϊός: Γιατί προσβάλλονται περισσότερο οι νέοι – Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του τελευταίου μήνα

Η πίεση στις ΜΕΘ θα συνεχιστεί για άλλες τρεις με τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τον κ. Καλομενίδη. Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ποια τα σχέδια της κυβέρνησης για χαλάρωση του lockdown... όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικοί δείκτες.
Lockdown: «Στρώνει τραπέζι» στις 12 Απριλίου η εστίαση με νέους κανόνες

Lockdown: «Στρώνει τραπέζι» στις 12 Απριλίου η εστίαση με νέους κανόνες

Τρεις εβδομάδες πριν το Πάσχα. Τότε σχεδιάζει η κυβέρνηση να «ανοίξει» την εστίαση αν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ικανοποιητικά. Τα άτομα ανά τραπέζι και ο «έλεγχος» των εργαζομένων. Όλο το σχέδιο για την χαλάρωση του lockdown.
Μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την ηλεκτρική διασύνδεση EuroAsia Interconnector

Μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την ηλεκτρική διασύνδεση EuroAsia Interconnector

 Επεσαν οι υπογραφές στο Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών μέσω του καλωδίου ... Διαβάστε περισσότερα
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Την Τρίτη 9 Μαρτίου ενεργοποιείται η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, για πρώτη φορά, στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων ... Διαβάστε περισσότερα