Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Αθήνα… «φάντασμα» το πρώτο Σάββατο από την απαγόρευση κυκλοφορίας (pics)

Η Αθήνα… «φάντασμα» το πρώτο Σάββατο από την απαγόρευση κυκλοφορίας (pics)

Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά σε ρυθμούς καραντίνας και οι εικόνες που κατέγραψε το Newsit.gr από το κέντρο της Αθήνας είναι αποκαρδιωτικές.

Το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι και το Θησείο που άλλοτε ήταν γεμάτα από κόσμο, σήμερα θυμίζουν πόλη φάντασμα. Οι εικόνες που καταγράφηκαν το πρώτο Σάββατο μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αποδεικνύουν την νέα σκληρή πραγματικότητα.

Τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την χώρα έχουν βάλει λουκέτο, ενώ τα μαγαζιά εστίασης έχουν μαζέψει τα τραπέζια και εξυπηρετούν μόνο take away.  

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, έχει υπακούσει στην εντολή της κυβέρνησης και «μένουν σπίτι», αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν και οι ατίθασοι που εκμεταλλεύονται την χρήση της άδειας με sms και σουλατσάρουν στην πόλη σφυρίζοντας αδιάφορα για τον φονικό ιό.

Οι εικόνες που κατέγραψε το Newsit.gr δείχνουν μια Αθήνα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ. Άδειοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά και άδεια πεζοδρόμια είναι η νέα σκληρή πραγματικότητα που καλούμαστε να αποδεχτούμε.

Οι τουρίστες εγκατέλειψαν άρον άρον την πατρίδα μας και όσοι είχαν προγραμματίσει να έρθουν στην Ελλάδα ακύρωσαν τις κρατήσεις τους χωρίς δεύτερες σκέψεις. Όπως εξηγούν επιχειρηματίες του κλάδου, το οικονομικό πλήγμα είναι τεράστιο, καθώς ο Απρίλιος για τα παραθεριστικά ξενοδοχεία θα είναι πολύ ζημιογόνος, ενώ το πιο ευνοϊκό σενάριο είναι ο τουρισμός το καλοκαίρι του 2020 να κρατήσει έστω δυο μήνες. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις