Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Celestyal Cruises αναστέλλει προγραμματισμένες κρουαζιέρες της λόγω κορονοϊού

Η Celestyal Cruises αναστέλλει προγραμματισμένες κρουαζιέρες της λόγω κορονοϊού
Φωτογραφία αρχείου

Προσωρινή αναστολή των προγραμμάτων κρουαζιέρας έως την 1η Μαΐου λόγω των αυξημένων μέτρων που έχουν ληφθεί σε λιμάνια και αεροδρόμια για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε η Celestyal Cruises.

«Πήραμε τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να αναστείλουμε προσωρινά τις κρουαζιέρες μας, λόγω ανωτέρας βίας, μεταξύ 14 Μαρτίου και 30 Απριλίου 2020», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Celestyal Cruises.

Οι αναχωρήσεις δρομολογίων που ακυρώνονται είναι:

  • «3 Ήπειροι», 7 διανυκτερεύσεων – 14, 21 και 28 Μαρτίου 2020
  • «Εκλεκτό Αιγαίο»,7 διανυκτερεύσεων – 4, 11, 18 και 25 Απριλίου 2020
  • «Εικόνες του Αιγαίου» 3 και 4 διανυκτερεύσεων – από τις 16 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2020.

Η εταιρία σημειώνει ότι σχεδιάζει «να ξεκινήσουμε ξανά τα δρομολόγιά μας την 1η Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 4 διανυκτερεύσεων «Εικόνες του Αιγαίου», με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia και στις 2 Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Εκλεκτό Αιγαίο», με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, όπως ήταν προγραμματισμένες».

Για όσους επιβάτες έχουν καταβάλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας και έχουν επηρεαστεί από αυτή την προσωρινή αναστολή, δίνεται τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε την εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) αξίας 120% της αξίας της αρχικής κράτησης, είτε επιστροφή του συνολικού ποσού που είχαν καταβάλει.

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εξαργυρώσουν για μια μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, σε οποιοδήποτε από τα δρομολόγια της Celestyal Cruises.

Οποιοσδήποτε έχει επιλέξει να πάρει μελλοντική κρουαζιέρα αλλά δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει την εξαργύρωση μέσα στο διάστημα που έχει οριστεί, θα λάβει αυτόματα επιστροφή χρημάτων ίση με το αρχικό ποσό που καταβλήθηκε στην Celestyal Cruises, μετά τη λήξη ισχύος της.

Για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, η Celestyal Cruises θα εκδώσει πιστωτικό που θα αφορά στη δυνατότητα εξαργύρωσης για μελλοντική κρουαζιέρα και θα αποσταλούν απευθείας στους επιβάτες ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, ή με άλλον τρόπο που θα υποδειχθεί. Δεν υπάρχει ανάγκη επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας, εφόσον οι επιβάτες θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα εξαργύρωσης για μία μελλοντική κρουαζιέρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις