Ελλάδα

Η Δροσιά βγήκε από την πρίζα – Βγάζουν τρόφιμα στο χιόνι για να μην χαλάσουν ή φεύγουν από τα σπίτια τους

Μάχη επιβίωσης δίνουν επί της ουσίας χιλιάδες άνθρωποι στις περιοχές που χτύπησε πολύ η κακοκαιρία Μήδεια. Το ρεύμα αργεί εδώ και 24ωρα. Οι κολώνες που έχουν πέσει είναι αμέτρητες και ο κόσμος ψάχνει τρόπους για να έχει τα βασικά. Η νεότερη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παίρνουν την βαλιτσούλα τους και φεύγουν. Μετά από 24ωρα χωρίς ρεύμα κάτοικοι στην Δροσιά, την Ροδόπολη, στην Σταμάτα και στην Άνοιξη δεν έχουν άλλη υπομονή. Τα προβλήματα από την κακοκαιρία Μήδεια δεν έχουν λυθεί. 

Φεύγουν για να μείνουν είτε σε συγγενείς που ζουν σε περιοχές με ρεύμα, είτε ακόμα και σε ξενοδοχεία. Η κατάσταση στην περιοχή είναι πλέον ανυπόφορη και από την εικόνα που υπάρχει στις περιοχές αυτές θεωρείται πολύ αισιόδοξη η εκτίμηση ότι το ρεύμα θα έχει αποκατασταθεί. 

drosia ionia ftyari drosia ionia ftyari drosia pesmenodentro

Όσοι είναι αποφασισμένοι να μην φύγουν από τα σπίτια τους ή δεν έχουν και άλλη επιλογή στην απόγνωσή τους προσπαθούν να βρουν λύσεις για να μην χαλάσουν τα τρόφιμα στα ψυγεία αλλά και για να φορτίσουν τα κινητά τους και να έχουν έτσι μια επαφή με τον έξω κόσμο. 

Click4More Θαμμένες στο χιόνι Δροσιά, Ροδόπολη, Σταμάτα και Άνοιξη – Χωρίς ρεύμα 36 ώρες – Δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα

Βγάζουν τα τρόφιμα στο χιόνι όπως θα δείτε για να μπορέσουν να τα συντηρήσουν.

drosia trofima drosia trofima

Επίσης όσοι μπορούν και δεν είναι θαμμένα τα αυτοκίνητά τους από το χιόνι τα βάζουν μπρος και φορτίζουν έτσι τα κινητά τους!

 

Η νεότερη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ 

Ο ΔΕΔΔΗΕ με νεότερη ανακοίνωσή του (ώρα 11.30) αναφέρει ότι το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στην Αττική, περί τα 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού.

Αναλυτικότερα, μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης από ένα σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα 48 κειμήλια που γύρισαν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία μετά από 109 χρόνια – Στη Σόφια τα οστά του Τσάρου Σαμουήλ
Τα κειμήλια θα εκτεθούν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού έως τις 5 Νοεμβρίου 2026 κι ακολούθως, θα παραδοθούν στις Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου Σερρών, Εικοσιφοινίσσης και στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
«Σφυροκοπούν» την Κρήτη ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Τα 318 λίτρα νερού έφτασαν τα ύψη βροχής στο Ξυλόσκαλο Χανίων
Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να «χτυπάνε» Δωδεκάνησα και Κρήτη
καιρός