Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά απαντά στον Κώστα Πλεύρη – «Έτσι χαιρετούσε ο παππούς μου»

Η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά απαντά στον Κώστα Πλεύρη – «Έτσι χαιρετούσε ο παππούς μου»

Απάντηση στον Κώστα Πλεύρη που χαιρέτισε ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επικαλούμενος τον Ιωάννη Μεταξά, έδωσε η εγγονή του δικτάτορα, Ιωάννα Φωκά.

Η 83χρονη εγγονή του Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννα Φωκά με ανάρτησή της στα social media «ανέβασε» φωτογραφία του παππού της, απαντώντας στον δικηγόρο της Χρυσής Αυγής, Κώστα Πλεύρη και γράφοντας: «Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Πλεύρης δήλωσε πως ο χαιρετισμός του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν ίδιος με τον χαιρετισμό του Ιωάννη Μεταξά, κρατώντας μάλιστα βιβλίο του δικτάτορα.

«Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς», έγραψε η αρχαιολόγος Ιωάννα Φωκά στο Facebook, αναρτώντας μία φωτογραφία του παππού της να απευθύνει δημόσιο χαιρετισμό.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Ο Κώστας Πλεύρης παρουσίασε στο δικαστήριο ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» (ΕΟΝ) του Ιωάννη Μεταξά όπου όλοι χαιρετούσαν ναζιστικά.

Από την πλευρά της η 83χρονη εγγονή του δικτάτορα ισχυρίστηκε πως, ακόμα κι αν οι υπόλοιποι δίπλα στον Ιωάννη Μεταξά χαιρετούσαν ναζιστικά, ο ίδιος δεν έχει απαθανατιστεί να κάνει τέτοιον χαιρετισμό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις