Ελλάδα

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό: Ποιοι θα λάβουν πιστοποιητικό επαναμόλυνσης

Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, 17.02.2022, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση πως η άρση μέτρων… έρχεται και μάλιστα από το προσεχές Σάββατο, 19.02.2022.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει ήδη 19.504 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 6062 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 2112 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Η Μίνα Γκάγκα είπε μεταξύ άλλων πως η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί με αργούς ρυθμούς στη χώρα μας. 2.653 αιτήσεις έχουν γίνει για τα αντιικά φάρμακα, εκ των 1957 συσκευασίες έχουν παραδοθεί, 322 αιτήσεις έχουν ακυρωθεί από τους ίδιους ασθενείς και οι υπόλοιπες έχουν προγραμματιστεί για παράδοση. 

Από την πλευρά της, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως ΚΕΑ, Κάρπαθος, Θάσος και Σύρος, Κιλκίς και ΠΕ Φωκίδας, παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων. Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων. 

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε μεταξύ άλλων πως η πίεση στο ΕΣΥ δείχνει ότι υπάρχει αποσυμπίεση. 

“Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών”, είπε η Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση δεύτερης νόσησης, ξεκαθάρισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, θυμίζοντας ότι αυτό έχει αποφασιστεί από την περασμένη χρονιά.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έκαναν τις δυο δόσεις (ή την πρώτη με το μονοδοσικό Johnson & Johnson) και λίγο πριν κάνουν την αναμνηστική βρέθηκαν για δεύτερη φορά θετικοί στον κορονοϊό.

Σε αυτή την ειδική ομάδα ασθενών θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επαναμόλυνσης, σημείωσε.

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Ουρές χιλιομέτρων την Τρίτη
12
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
42