Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Φωτεινή Θειακού νέα Διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» – Σε εξέλιξη η αποκατάσταση της θέρμανσης

Η Φωτεινή Θειακού νέα Διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» – Σε εξέλιξη η αποκατάσταση της θέρμανσης
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η αναπληρώτρια Φωτεινή Ξ. Θειακού είναι η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”, το οποίο εξέδωσε και ανακοίνωση σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης

Η βλάβη στο σύστημα θέρμανσης του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου” οδήγησε στην απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να απομακρύνει από τη θέση της την διοικήτρια. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες εργαζομένων που ανέφεραν ότι “το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία”.

Η έλλειψη θέρμανσης στο κεντρικό κτίριο έγινε αφορμή να ξεπαγιάσουν “το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο”, ανέφεραν οι εργαζόμενοι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με τη βλάβη της θέρμανσης, πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες.

“Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ”, ανέφεραν οι εργαζόμενοι.

Η κα. Βασιλική Γεννηματά, ήταν διοικήτρια σε τρία Νοσοκομεία, το “Έλενα Βενιζέλου”, το “Αλεξάνδρα” και το Σπηλιοπούλειο “Αγία Ελένη”.

Έτσι, εκτός από το “Έλενα Βενιζέλου”, αλλαγή σκυτάλης έχουμε και στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, όπου αναλαμβάνει ο αναπληρωτής Διοικητής, Σπύρος Καβούρης, αλλά και στο Σπηλιοπούλειο “Αγία Ελένη”, στο οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ιωάννης Λαμνάτος.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”

Σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης στο Κτήριο Α’ του Γ.Ν. “Έλενα Βενιζέλου”, διευκρινίζεται ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του, που προβλέπουν:

1. Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού δικτύου θέρμανσης – ψύξης στο υπόγειο και

2. αντικατάσταση συλλεκτών διανομής ζεστού νερού θέρμανσης στο μηχανοστάσιο του κτηρίου.

Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος, έως ότου είναι πλήρως λειτουργικό το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, τοποθετήθηκαν ήδη θερμαντικά σώματα.

Από σήμερα, δηλαδή, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου υπάρχει θέρμανση.

Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις