Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού τέθηκε υπό μερικό έλεγχο – 31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Η φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού τέθηκε υπό μερικό έλεγχο – 31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Ύπο μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (16.09.2023) στο όρος Λάκκα Λιοντάρι, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα με την υποστήριξη των Εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου απέτρεψαν ένα σοβαρό περιστατικό. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τους συγχαίρω. Ευχαριστώ επίσης τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και τους πολίτες. Έδρασαν όλοι σαν ομάδα και είχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε σε επιφυλακή νύχτα μέρα μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Από την φωτιά έκλεισε προσωρινά ο δρόμος Μαρκοπούλου – Σκάλας Ωρωπού στη θέση του οικισμού Θέαλος. Επιχείρησαν ελικόπτερα Ericsson και δύο αεροπλάνα που περιόρισαν τη φωτιά. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν στις τελευταίες εστίες. 

 

Να σημειωθεί ότι συνολικά 31 δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 41 πυρκαγιές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις