Ελλάδα

Η Γερμανία θα πάρει 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, συμφώνησαν να δεχτεί η Γερμανία περίπου 1.500 από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στη Μόρια αλλά και σε άλλα νησιά πλην της Λέσβου.

Η πρόθεση της Γερμανίας να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ελλάδα έγινε γνωστή από πηγές στη γερμανική κυβέρνηση και τον κυβερνητικό συνασπισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ζεεχόφερ έκανε τη σχετική πρόταση και η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε.

moria prosfyges

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει πρόσφυγες των οποίων τα αιτήματα ασύλου έχουν ήδη γίνει δεκτά προσθέτοντας πως δεν θα πάρει πρόσφυγες μόνο από τη Λέσβο, τόνισαν οι ίδιοι άνθρωποι στο Reuters. 

Κορυφαίοι πολιτικοί από τα κόμματα που μετέχουν στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό είχαν συμφωνήσει να προσπαθήσουν να καταλήξουν μέχρι αύριο, Τετάρτη (16.09.2020), σε μια συμφωνία για το πόσους πρόσφυγες θα μπορούσαν να δεχθούν επιπλέον των 100-150 ασυνόδευτων ανηλίκων που είχαν ήδη υποσχεθεί να φιλοξενήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
O Γιώργος Μπότας κατέθεσε μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων – «Να τελειώσει ο πόλεμος λάσπης που έχω δεχτεί»
«Υπήρξε μια μικρή έλλειψη δικαιολογητικών. Τα χωράφια είναι πραγματικά και καλλιεργούνται» λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής του οποίου έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια»
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου προανήγγειλε ότι από τα μέσα Ιανουαρίου το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να βεβαιώνονται κλήσεις
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» 7