Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» κρατά κλειστά σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς – Επαναφέρει τηλεκπαίδευση και Webex το υπουργείο Παιδείας

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» κρατά κλειστά σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς – Επαναφέρει τηλεκπαίδευση και Webex το υπουργείο Παιδείας

Οι αποφάσεις για τα σχολεία ελήφθησαν νωρίς νωρίς. Από το μεσημέρι της Κυριακής (05.02.2023) η περιφέρεια Αττικής είχε ανακοινώσει ότι τα σχολεία στο νομό θα μείνουν κλειστά. Ακολούθησαν κι άλλες περιοχές στη διάρκεια της ημέρας, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έδειχνε τα δόντια της.

Σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας, θα γίνει τηλεκπαίδευση μέσω Webex, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Την απόφαση για κλειστά σχολεία στην Αττική έλαβε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, κάτι που ισχύει όχι μόνον για την Αττική, αλλά σε όλες τις περιοχές της χώρας που υπάρχει απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας.

Η απόφαση για την Αττική

Σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειάρχη και κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους δημάρχους της Αττικής, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής θα είναι κλειστά, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοίσΣταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητά τους.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Τηλεκπαίδευση  

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα σε όλες της περιοχές, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλεξάνδρου Κόπτση.

Η ανακοίνωση

«Σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή (σ.σ. σήμερα) ημέρα».

Που αλλού είναι κλειστά τα σχολεία

Εκτός από την Αττική, τα σχολεία θα είναι κλειστά και σε άλλες περιοχές όπου η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει προκαλέσει προβλήματα.

Βόρεια Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Φλώρινα Πρέσπα και Αμύνταιο στη Δυτική Μακεδονία, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από την πλευρά του, ο δήμος Εορδαίας στη Δυτική Μακεδονίας, ανακοίνωσε ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και των σφοδρών ανέμων, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μία ώρα αργότερα από το κανονικό, δηλαδή στις 9.15 το πρωί, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου της περιοχής.

Κλειστά θα είναι επίσης όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Βόλου, λόγω της ολοήμερης χιονόπτωσης και του παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις πρωινές ώρες, με απόφαση του δημάρχου στην περιοχή και με στόχο να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για πλήρη και ασφαλή καθαρισμό των σχολείων.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του δήμου Ηρακλείου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Την ίδια απόφαση ανακοίνωσε νωρίτερα ο δήμος Μαλεβιζίου, ο δήμος Μινώα Πεδιάδος και ο δήμος Χερσονήσου.

Ο δήμος Ανωγείων ανακοίνωσε επίσης ότι όλα τα σχολεία και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί και στον δήμο Καντάνου – Σελίνου, στα Χανιά.

Λέσβος

Με απόφαση των δυο δημάρχων του νησιού, κλειστά θα είναι σε όλη τη Λέσβο, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στερεά Ελλάδα

Αποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Αχαΐα

Κλειστά θα παραμείνουν, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων. Η απόφαση ελήφθη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις