Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Η καταστροφική φωτιά και οι στιγμές αγωνίας – Βίντεο από go-pro κάμερα πυροσβέστη

Η καταστροφική φωτιά και οι στιγμές αγωνίας – Βίντεο από go-pro κάμερα πυροσβέστη

Ο πυροσβέστης δίνει μάχη στη φωτιά και η κάμερα καταγράφει εικόνες και αντιδράσεις. Οι ώρες είναι δύσκολες τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πυροσβέστες…

Η φωτιά μαίνεται μέρα και νύχτα. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών αγωνιούν και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους σώσουν. Τα πλάνα από go-pro κάμερα πυροσβέστη συμπυκνώνουν τον εφιάλτη που κράτησε για μέρες από τις αρχές της εβδομάδας. Τις αγωνιώδεις προσπάθειες όλων για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού παρακολουθούμε τον αγώνα των πυροσβεστών από την άφιξη στο πεδίο και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών μέχρι τη μάχη με τις φλόγες μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι καπνοί.

Από το βίντεο δεν λείπουν και οι ανθρώπινες στιγμές με τη συμπαράσταση στους πυρόπληκτους, αλλά και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των πυροσβεστών που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή οφθαλμολογικά προβλήματα λόγω των έντονων καπνών και του θερμικού φορτίου.

Καλό κουράγιο παλικάρια μου. Γειά σου αγόρι μου. Σας αγαπάω πολύ όλους», λέει ένας άνδρας που βοήθησαν, ο οποίος προσπαθούσε με ένα λάστιχο στα χέρια να σώσει το σπίτι του από την πυρκαγιά που πλησίαζε απειλητικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις