Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η Κίνα θα αναβαθμίσει εμβόλια και θα παράγει νέα φάρμακα

Η Κίνα θα αναβαθμίσει εμβόλια και θα παράγει νέα φάρμακα

Η Κίνα θα αναβαθμίσει εμβόλια ενώ θα αναπτύξει νέα φάρμακα για να διασφαλίσει ότι υπάρχουν επαρκείς προμήθειες για τους πολίτες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

Η Κίνα δέχθηκε πλήγμα από την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αφού εγκατέλειψε ξαφνικά την πολιτική της «μηδενικής Covid» στις αρχές Δεκεμβρίου, επιτρέποντας ουσιαστικά στον ιό να κυκλοφορεί ελεύθερα στον πληθυσμό του 1,4 δισεκ. κατοίκων. Η κυβέρνηση έθεσε ως βασική προτεραιότητα τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.

Τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες της χώρας κήρυξαν «σημαντική νίκη» έναντι του κορονοϊού, επικαλούμενοι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας στον κόσμο, αν και ειδικοί έχουν διατυπώσει αμφιβολίες για την αξιοπιστία των στοιχείων που ανακοινώνει το Πεκίνο.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της κυβέρνησης κατά την έναρξη της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου, ο Λι δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στον έλεγχο της πανδημίας και τη θεραπεία ηλικιωμένων, παιδιών και ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα.

Η Κίνα θα συνεχίσει επίσης να αυξάνει το ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων, και να προωθεί την επέκταση και αναβάθμιση των υγειονομικών πόρων, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC). Το Πεκίνο σε μεγάλο βαθμό αντιστεκόταν στα εμβόλια και τις θεραπείες της Δύσης και βασίστηκε σε σκευάσματα που είχαν παρασκευαστεί στη χώρα.

Κατά τη περυσινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου, η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι θα επισπεύσει την έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων. Σήμερα, η NDRC ανέφερε επίσης ότι η Κίνα θα καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για να διασφαλίσει την παραγωγή, διανομή και παροχή βασικών ιατρικών προμηθειών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις