Ελλάδα

Η Κομισιόν ήξερε για το έλλειμμα, αλλά…

 Την “έκπληκτη” κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για...

 
 
 
 
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας. Βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να “τα ψάλλει” στην χώρα μας ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες εβδομάδες, υπονοώντας ότι η Αθήνα “κοροϊδεύει” τις Βρυξέλλες.
 
Κι όμως στις 2 Ιουλίου του 2009, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωναν το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωζώνης, το Ecofin, ότι “η εκτέλεση του προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου του έτους δείχνει να αποκλίνει σημαντικά από τους ετήσιους στόχους του προϋπολογισμού, που περιγράφονται στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του έτους, το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον ετήσιο επίσημο στόχο για έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης 5% του ΑΕΠ” ανέφεραν οι Υπηρεσίες της Κομισιόν.
 
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν τελικά τόσο απροετοίμαστες για το διψήφιο ποσοστό του ελλείμματος, γεγονός που “δικαιώνει” όσους θεωρούν ότι πίσω από τις σκληρές δηλώσεις Αλμούνια-Τρισέ ίσως κρύβονται και άλλες σκοπιμότητες.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το Χωριάτικο»: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στο κύκλωμα – Ο ρόλος του στα strip clubs
Το όνομά του είχε απασχολήσει κατά καιρούς με αναφορές για πιθανή εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες, ωστόσο φέρεται να απολάμβανε την εύνοια υψηλόβαθμων στελεχών, ακόμη και πολιτικών προσώπων
«Το Χωριάτικο»: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στο κύκλωμα – Ο ρόλος του στα strip clubs
Βίντεο ντοκουμέντο από παλαιότερη σύλληψη του ενός εκ των τριών συλληφθέντων για την έκρηξη στην Πλάκα
Το βίντεο αφορά την φερόμενη δράση του 34χρονου ο οποίος είχε επιχειρήσει να διαρρήξει ένα σπίτι όμως ο ιδιοκτήτης, ο οποίος ήταν και αστυνομικός, τον ακινητοποίησε και του πέρασε χειροπέδες
Έκρηξη στην Πλάκα: Βίντεο ντοκουμέντο από παλαιότερη σύλληψη του ενός εκ των τριών συλληφθέντων
Χωριάτικο: Αποκαλύψεις που «καίνε» από στενό συνεργάτη του Άγγελου Γιαννακόπουλου – «Η μαστροπεία η κύρια πηγή εσόδων»
Όπως είπε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος δεν έπαιρνε καμία απόφαση χωρίς να ακούσει τη γνώμη των έμπιστών του με τον Ρίζο Ρίζο να είναι το δεξί του χέρι
Το Χωριάτικο
Άρτα: Αθώος ο οφθαλμίατρος για παθητική δωροδοκία – Κατηγορήθηκε ότι ζήτησε «φακελάκι» για να χειρουργήσει ηλικιωμένη
«Ο καταγγέλλων υπέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων ως προς τον χρόνο και την περιγραφή των υποτιθέμενων πραγματικών περιστατικών και δεν έπεισε το δικαστήριο»
istock