Ελλάδα

Η Λεωφόρος Συγγρού αλλάζει: 300 φοίνικες φυτεύτηκαν στη νησίδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλάζει όψη η Λεωφόρος Συγγρού, καθώς στην κεντρική νησίδα φυτεύτηκαν ήδη 300 φοίνικες, από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Η αισθητική παρέμβαση με τους φοίνικες στη Λεωφόρο Συγγρού πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναβάθμισης των χώρων πρασίνου σε νησίδες κεντρικών δρόμων.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, η επιλογή του συγκεκριμένου είδους φοίνικα έγινε, καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που κατατρώει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και αλλού, από παλαιότερα χρόνια.

Ο ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε από δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ.

Για την προστασία και συντήρηση του πρασίνου και των δέντρων, προβλέπεται η καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες, όπως κλάδεμα, καθαριότητα κλπ.

Ανάλογες εργασίες έχουν ήδη γίνει στις λεωφόρους Ποσειδώνος, Κηφισίας, Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας, Πέτρου Ράλλη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυκλοφοριακό στη Νότια Αθήνα: Πώς η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος μπορεί να αλλάξει τον χάρτη των μετακινήσεων στο νότιο τμήμα της πόλης
Το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας για χιλιάδες κατοίκους της Νότιας Αθήνας. Η Λεωφόρος...
ATHENS, GREECE - FABRUARY 04, 2026: A high-angle view from a bridge showing heavy vehicle traffic including cars, motorcycles, and trucks on a multi-lane road in Athens. In the background, the city's residential buildings and mountains are visible under a cloudy sky.
«Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο» απάντησε ο δικηγόρος του επιχειρηματία για τη δικαστική διαμάχη τους
«Μέχρι την κρίση του Αρείου Πάγου, που θεωρείται βέβαιο ότι θα απορρίψει την αναίρεση ως παντελώς αβάσιμη, η υπόθεση έχει κριθεί τελεσίδικα σε βάρος των καλλιτεχνών», ανέφερε ο Νίκος Αγαπηνός
Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς
7