Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Μαρέβα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Η ανάρτηση της συζύγου του πρωθυπουργού

Η Μαρέβα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  – Η ανάρτηση της συζύγου του πρωθυπουργού

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Η σύζυγος του πρωθυπουργού δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της, ενώ προχώρησε σε μία ανάρτηση στα social media.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από την καλλιτεχνική διευθύντρια, Κατερίνα Γρέγου.

O πρωθυπουργός και η σύζυγός του επισκέφθηκαν τις δύο ιστορικές εκθέσεις αφιερωμένες στον Ιάννη Ξενάκη (1922 – 2001), τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα πρωτοπόρο συνθέτη, στη μεγαλύτερη παρουσίαση του έργου του που έχει γίνει ποτέ.

Ξεναγήθηκαν, επίσης, στις τέσσερις νέες εκθέσεις του μουσείου που θα ανοίξουν για το κοινό την ερχόμενη εβδομάδα στα πλαίσια του κύκλου «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;».

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, μοιράστηκε στο Instagram φωτογραφίες από την επίσκεψή τους.

Η ανάρτησή της:

«Επισκεφθήκαμε δύο εξαιρετικές εκθέσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η πρώτη αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα και διεθνώς αναγνωρισμένο σύνθετη Ιάννη Ξενάκη και η δεύτερη αφορά το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Κι’ αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;”.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να αγκαλιάσει τις γυναίκες καλλιτέχνες και να αναδείξει το έργο τους. Η νέα συλλογή με τίτλο ”Γυναίκες, Μαζί” συμπεριλαμβάνει και την πρώτη παρουσίαση έργων από τη μεγάλη δωρεά του Δ. Δασκαλόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που δημόσιο μουσείο εκθέτει αποκλειστικά έργα γυναικών δημιουργών.

Θερμά συγχαρητήρια στην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ @katerina.gregos που με όραμα και σκληρή δουλειά το Μουσείο αποκτά διεθνή εμβέλεια».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki)

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις