Ελλάδα

Η Μήλος αποθεώνεται από το National Geographic: Σαν τη Σαντορίνη, αλλά χωρίς την πολυκοσμία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι παρθένες παραλίες, τα χρώματα, η ομορφιά: το National Geographic «ψηφίζει» Μήλο… «δαγκωτό».

Το δημοσίευμα του National Geographic για τη Μήλο αναφέρεται στα γεωλογικά, αρχαιολογικά, ιστορικά και μορφολογικά ενδιαφέροντα του νησιού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Αρχαίο Θέατρο, τις Κατακόμβες, την Αφροδίτη και τα ευρήματα στην Φυλακωπή.

Στο νησί «υπάρχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Σε όλη τη βραχώδη ακτογραμμή, θα δείτε όλα τα διαφορετικά χρώματα. Το πράσινο είναι μπεντονίτης, το κόκκινο είναι οξείδιο του σιδήρου, το μπλε είναι αμέθυστος».

«Η Μήλος προσφέρει εκπληκτικά τοπία παρόμοια με τη Σαντορίνη αλλά χωρίς πολυκοσμία. Γνωστή για την ηφαιστειακή ιστορία της, διαθέτει μια παλέτα από πολύχρωμους βράχους και πάνω από 70 παρθένες παραλίες, όπως το Σαρακίνικο ,το Κλέφτικο, τον Γέρακα, τη Φυριπλάκα και το Αμμουδαράκι», σημειώνει ο αρθρογράφος του National Geographic.

Το αφιέρωμα περιγράφει και τα γοητευτικά χωριά του νησιού, όπως ο Αδάμαντας, η Πλάκα, το Κλήμα, τα Μανδράκια και τα Πολλώνια «όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τον παραδοσιακό ελληνικό πολιτισμό.

Η Μήλος, σημειώνει ο συντάκτης «είναι ένας ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν μια πιο ήρεμη και αυθεντική ελληνική νησιωτική εμπειρία».

Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στις 29 Αυγούστου και υπογράφεται από την Elizabeth Warkentin.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο φωτιές στη Θεσπρωτία: Στην περιοχή του Κάμπου Παραμυθιάς – Μήνυμα από το 112
Eπιχειρούν 25 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, επτά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη - Προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Γαλατάς, με οδηγία να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Καριώτη
ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΞΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (EUROKINISSI/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
Χειροπέδες σε 45χρονο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Καταζητείται στο Βέλγιο για απάτες με κρυπτονομίσματα
Ο 45χρονος ενεργούσε ως «διαχειριστής λογαριασμών», επικοινωνώντας με τα υποψήφια θύματα και καθοδηγώντας τα σχετικά με τις υποτιθέμενες επενδύσεις τους, αποκτώντας περιουσιακό όφελος άνω των 160.000 ευρώ
ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΛΟΓΩ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΙΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)