Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”

“Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (20-03-2017) το απόγευμα, στο εμπορικό κέντρο “Golden Hall”, η τελετή εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα “Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα. 

Το “παρών” έδωσε σημαντικός αριθμός πολιτών, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής, που διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της οδικής ασφάλειας και να καλλιεργήσει οδική παιδεία και συμπεριφορά στους μικρούς μας φίλους.

Στην έναρξη των εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυναν η Διευθύντρια του Εμπορικού Κέντρου « Golden Hall » Ρενάτα Τσαούση, η (Κάρμεν των παιδιών) Κάρμεν Ρουγγέρη και ο Γενικός Διευθυντής της “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” Γιώργος Καλούδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για τη συνεργασία και τους χορηγούς που συνέβαλλαν στην υλοποίηση της Έκθεσης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση που δείχνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Επίσης, στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, Βουλευτές – μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO , Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Αντιπρόεδρος του «Μαζί για το παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Παρασκευάς, ως εκπρόσωποι των Αρχηγών των δύο Σωμάτων, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους άνθρωποι του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών, εκπρόσωποι οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων, καθώς και στελέχη του τραπεζικού και ασφαλιστικού χώρου. Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Μαζί για το παιδί», η Διευθύντρια του «ΕΛΙΖΑ», Αφροδίτη Στάθη, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Ειρήνη Μολφέση και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Κολλεγίου Αθηνών Απόστολος Δοξιάδης και ο ζωγράφος Δημήτρης Κούκος.

Επιπλέον, παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Lamda Development Μαρία-Χριστίνα Γρίβα, η Πρόεδρος Fresh Line Μάιρα Βαγιωνή Στασινοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος BSH Γιάννης Γρατσώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος KOSMOCAR A.E. Στήβεν Σίρτης, ο Αντιπρόεδρος Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Δημήτρης Δημητριάδης, το στέλεχος ΔΕΠΑ Στέφανος Οικονομίδης, ο Διευθυντής SKODA Ανδρέας Χαλμπές, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ecali-Club A.E. Γιάννης Γεωργακάκης, το στέλεχος Ecali-Club A.E. Ηλέκτρα Καλούδη, η Διευθύνουσα Σύμβουλος EPLATFORM Κέλυ Μαυρομάτη και το στέλεχος της Faber Castell Δροσιά Βογατσά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα στελέχη της KOSMOCAR A.E. και της ΔΕΠΑ ανακοίνωσαν την παραχώρηση, με τη μορφή δωρεάς, οχήματος με κίνηση φυσικού αερίου, για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο της έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει (214) ευφάνταστες παιδικές ζωγραφιές που εστάλησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν ως θέμα το ασφαλές ταξίδι και συμβουλές προς τους γονείς.

Ο χώρος της έκθεσης διαθέτει επίσης, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στους μικρούς επισκέπτες να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής από έμπειρους αστυνομικούς της Τροχαίας. Επιπλέον όσα παιδιά επισκέπτονται την έκθεση μπορούν να ζωγραφίζουν και να τοιχοκολλούν τις δικές τους δημιουργίες με θέμα την οδική ασφάλεια.

Τα σχολεία, που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας 213 – 1520505 και 210 – 6924558.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε