Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η οδύσσεια των ασθενών της κλινικής Ταξιάρχαι – Οι μαρτυρίες που σοκάρουν στο Μαζί Σου

Η οδύσσεια των ασθενών της κλινικής Ταξιάρχαι – Οι μαρτυρίες που σοκάρουν στο Μαζί Σου

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι συγγενείς τους μέσα στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, όπου έχουν εντοπιστεί 34 κρούσματα κορονοϊού περιγράφουν στο Μαζί Σου δυο γυναίκες. Τι υποστηρίζει στην εκπομπή και ο γιατρός που βρέθηκε θετικός και αρνήθηκε να κλείσει τα ιατρεία του!

Η πρώτη γυναίκα είναι η κα Αθηνά, μια από τους ασθενείς που πήγαιναν στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι για να κάνουν αιμοκάθαρση. Στην ίδια κλινική, με άλλα προβλήματα υγείας, νοσηλευόταν ο γιος της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έχει και η ίδια προσβληθεί με κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Αττικόν, ενώ ο γιος της, επίσης κρούσμα κορονοϊού, έχει μεταφερθεί στο ΝΙΜΤΣ, ενώ ο άνδρας της είναι κατάκοιτος και μόνος στο σπίτι της οικογένειας!

Click4more Κορονοϊός – Η κόρη του “ασθενή μηδέν” στην κλινική Ταξιάρχαι: “Συνόδευσα τον πατέρα μου μέσα στο ασθενοφόρο”

Η κα Αθηνά μιλώντας στην εκπομπή Μαζί Σου με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι ο γιος της ήταν για τέσσερις με πέντε μέρες με πυρετό αλλά κανείς από την κλινική δεν έκανε τίποτα, αφού, όπως είπε, ο γιατρός που τον παρακολουθούσε είχε φύγει για Πάσχα! «Δεν άνοιγε τα μάτια του» λέει η γυναίκα και πρόσθεσε πως μόνο όταν «είδαν τα σκούρα κάλεσαν τον ΕΟΔΥ». Και όχι μόνο μετέφεραν τον γιο της στο ΝΙΜΤΣ αλλά της είπαν αρχικά ότι ήταν στο Λαϊκό και αναγκάστηκε να πάρει την αστυνομία για να τον βρεί!

Η κα Αθηνά έκανε το τεστ για κορονοϊό την Τετάρτη και βγήκε θετική, αλλά όπως λέει στο Μαζί Σου «πήραν τηλέφωνο στην κλινική και είπαν ότι έχω κορονοϊό» αλλά την ίδια δεν την ενημέρωσαν. Και όταν την Παρασκευή ξεκίνησε να πάει στην κλινική για μάθει αν είναι θετική, αναγκάστηκε να πάρει ταξί! Και όταν πήγε στην κλινική και της είπαν ότι έπρεπε να πάει σπίτι της. Και πάλι, ταξί πήρε για να γυρίσει στο σπίτι της!

Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία της

Η δεύτερη γυναίκα που μίλησε στο Μαζί Σου είναι κόρη ασθενούς που αρχικά νοσηλευόταν σε κλινική στην Καλλιθέα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στους «Ταξιάρχαι», στις αρχές Φεβρουαρίου. Η μητέρα της είναι κατάκοιτη και νεφροπαθής.

Όλα κυλούσαν καλά στην αρχή, λέει. Τη Μεγάλη Τρίτη και ενώ οι άνθρωποι της κλινικής γνώριζαν για πολύ καιρό πως έπρεπε να γίνει επέμβαση στη γυναίκα για να της μπει μόνιμος καθετήρας, αλλά τη επέμβαση απέτυχε και η γυναίκα έπαθε εσωτερική αιμορραγία!

Click4more Συγκλονίζει γιος νεφροπαθούς στην κλινική Ταξιάρχαι: Έκρυβαν τα κρούσματα κορονοϊού (video)

Τη Μ. Τετάρτη η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ερυθρό και εκεί της σταμάτησαν την αιμορραγία και το Μ. Σάββατο επέστρεψε στην κλινική Ταξιάρχαι.

Η γυναίκα περιγράφει πως την Τρίτη του Πάσχα, όταν πήγε στην κλινική, άκουσε αποκλειστικές νοσοκόμες να φωνάζουν πως υπάρχει κορονοϊός και όταν ρώτησε την προϊσταμένη και γιατρό, της το διέψευσαν! Περιγράφει μάλιστα ότι τα επισκεπτήρια όχι μόνο δεν είχαν σταματήσει, αλλά η ίδια είχε ανέβει χωρίς κανένα πρόβλημα στο δωμάτιο της μητέρας της! Και δεν ήταν η μοναδική παραβίαση των κανόνων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα ασανσέρ χρησιμοποιούνταν απ’ όλους και η θερμομέτρηση γινόταν μόνο από την κύρια είσοδο.

«Το πιο εξοργιστικό είναι πως μας το διέψευδαν και ποτέ δεν λάβαμε κανένα τηλεφώνημα από την κλινική, ούτε από κανέναν και δεν ξέραμε την Πέμπτη που ήταν η μητέρα μου, που την μετέφεραν!» τόνισε η κα Δήμητρα.

Δείτε τη μαρτυρία της

Στο μεταξύ, ο γιατρός που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ αρνήθηκε να κλείσει τα ιατρεία του ενώ έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, μίλησε στο Μαζί Σου και υποστήριξε ότι οι συνταγές που έγραψε στους ασθενείς του ήταν ηλεκτρονικά.

Δείτε τι είπε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις