Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Η παλιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης και τα κτήρια που δεν υπάρχουν πια

Η παλιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης και τα κτήρια που δεν υπάρχουν πια

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας που έχουν αλλάξει πολύ με το πέρασμα των αιώνων. Πράγμα το οποίο οφείλεται αφενός σε ιστορικά γεγονότα, αφετέρου στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ένα από τα πιο συχνά γεγονότα που παρατηρούμε σε παλιές φωτογραφίες είναι κτήρια τα οποία πια δεν υπάρχουν. Ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και γκρεμίστηκαν είτε καταδαφίστηκαν όντας ακέραια και σε πολύ καλή κατάσταση για διάφορους λόγους.

Αυτό μπορεί να διαπιστώσει κανείς και στην παλιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης. Μια σπάνια φωτογραφία του 1863 που δημιουργεί διάφορα συναισθήματα και εντύπωση σε όσους γνωρίζουν καλά σήμερα την πόλη. Πρόκειται, μάλιστα, για μια φωτογραφία η οποία βρισκόταν για πάρα πολλά χρόνια στην αφάνεια και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση με την επανεμφάνισή της. Και αυτό γιατί μπορεί να δει κανείς μια εντελώς διαφορετική εικόνα και οπτική της πόλης και να ταξιδέψει στο παρελθόν.

Οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνταν για την εκτύπωση μιας φωτογραφίας καθώς και το είδος του χαρτιού είναι αυτά που αποδεικνύουν την παλαιότηττα της συγκεκριμένης φωτογραφίας και το ότι είναι η πιο παλιά απεικόνιση της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις