Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η Πρέβεζα με τις εντυπωσιακές παραλίες και μια έκπληξη που απέχει 70 χλμ

Η Πρέβεζα με τις εντυπωσιακές παραλίες και μια έκπληξη που απέχει 70 χλμ

Η Πρέβεζα, η πόλη της Ηπείρου, που έχει τον αέρα ενός νησιωτικού προορισμού, είναι εκείνο το μέρος που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς, αν ψάχνεις έναν τόπο που θα προσφέρει στις διακοπές σου χώρους γεμάτους ιστορία για να περιηγηθείς και παραλίες με μοναδικό φυσικό τοπίο για να κολυμπήσεις, ένας σίγουρα επιτυχημένο συνδυασμός.

Πάμε λοιπόν να δούμε βήμα-βήμα, τι μπορείς να κανείς όσο βρίσκεσαι στα εδάφη της πανέμορφης αυτής πόλης…
Εκεί οπού παλιά εδράζοταν η αρχαία Βερενίκη, θα βρεις τώρα πια την μοναδική πόλη της Πρεβέζης, να βρέχεται από τα νερά του Ιονίου πελάγους, αλλά και του Αμβρακικού κόλπου.

Το λιμάνι της θα σε μαγέψει απ´ την πρώτη κιόλας σου βόλτα, με την γραφικότητα των κτισμάτων του να δίνει την απαραίτητη νότα παράδοσης, ενώ με κάθε βήμα σου στην μοναδική της προκυμαία θα νιώθεις απόλυτα πεπεισμένος πως περπατάς στα μονοπάτια μιας θαλάσσιας νησίδας.

Μια ποικιλία από μαγαζιά εστίασης σε προσκαλεί να δοκιμάσεις τις ντόπιες σπεσιαλιτέ. Φρέσκια γάμπαρη, αυγοτάραχο και τσίπουρο, δεν πρέπει να λείψουν σίγουρα από το τραπέζι σου, απογειώνοντας γαστρονομικά την παραμονή σου.

Το βενετσιάνικο ρολόι, στην καρδιά της αγοράς, θα σε κάνει να δεις το χρόνο που περνάει με άλλο μάτι, ενώ η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους θα σε μαγέψει με την τεχνοτροπία της Αγιογραφίας της.

Επόμενος σταθμός το γραφικό Σεϊτάν Παζάρ, με την μοναδική ιστορία νοηματοδοσίας του, που θα στην διηγηθούν πλάκες φτιαγμένες από μάρμαρο.

Φτάσε μέχρι το τέλος του δρόμου, για να δεις από κοντά το σπίτι του σπουδαίου Κώστα Καρυωτάκη και την προτομή που έχει στηθεί προς τιμήν του στην πλατεία Δαρδανελίων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις