Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατά σημειώσεις την ώρα που ο Μάνος Δασκαλάκης καταθέτει

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατά σημειώσεις την ώρα που ο Μάνος Δασκαλάκης καταθέτει

Σε μια κόλλα χαρτί η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως κρατά σημειώσεις για όσα καταθέτει αυτή την ώρα ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, για τη δολοφονία του παιδιού τους.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του, Τζωρτζίνας, ξεκίνησε μετά τις 12:30. Ο Δασκάλακης περιγράφει τη γνωριμία και εν συνεχεία τη σχέση, τον γάμο του με τη Ρούλα Πισπιριγκου και την γέννηση των παιδιών τους.

Η ίδια φαίνεται να έχει χαμηλωμένο βλέμμα, ενώ κάποιες στιγμές κάνει νεύματα, κουνάει το κεφάλι της, σε όσα λέει ο Μάνος Δασκαλάκης. Μπροστά της έχει δύο κόλλες χαρτί Α4 και κρατά σημειώσεις.

Τι έγινε στην έναρξη της δίκης

Με την έναρξη της διαδικασίας, διακοπή της δίκης έως ότου καταστεί δυνατό να προσέλθουν νέοι, ουσιώδεις μάρτυρες στο δικαστήριο, ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, κατά την ανάπτυξη των υπερασπιστικών ισχυρισμών της 34χρονης. Το δικαστήριο, αφού άκουσε τον συνήγορο, επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος και κάλεσε τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ο συνήγορος είπε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα, σημειώνοντας ότι η υπόθεση έχει δομηθεί με σωρεία αβάσιμων επιστημονικά στοιχείων, εικασιών και σεναρίων.

Η 34χρονη κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο συνοδεία δύο αστυνομικών. Φορούσε μαύρα ρούχα και στα χέρια της κρατούσε μία φωτογραφία της με τη Τζωρτζίνα. Όσο άκουγε τον συνήγορό της έδειχνε συγκινημένη και δακρυσμένη.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά αυτό δεν θα συμβεί αφού η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν, καθώς είναι μάρτυρες.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις