Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Σούζαν Σάραντον σώζει πρόσφυγες – Συγκλονιστικές φωτο

Η Σούζαν Σάραντον σώζει πρόσφυγες – Συγκλονιστικές φωτο

Η Susan Sarandon είναι στην Λέσβο και δεν πήγε εκεί απλά για να την φωτογραφίσουν να σφίγγει τα χέρια των προσφύγων. Η Susan Sarandon είναι στην Λέσβο και θα μείνει εκεί για πολλές ημέρες προκειμένου να βοηθήσει στην διάσωση των ανθρώπων που θαλασσοπνίγονται.

Οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι από μια διάσωση στην οποία συμμετείχε η διάσημη ηθοποιός και διηγείται η ίδια πως έζησε αυτό το γεγονός.

«Ευτυχώς σήμερα είναι μια ηλιόλουστη μέρα και η θαλασσα είναι ήρεμη. Οι πρόσφυγες άρχισαν να φτάνουν από τα νότια. Όλα έγιναν χωρίς παρατράγουδα. Εθελοντές έπαιρναν τα μωρά στην αγκαλία τους. Τους έβγαζαν τα βρεγμένα παπούτσια και τις κάλτσες και τα τύλιγαν με κουβέρτες. Δάκρυα ανακούφισης. Αυτές οι βάρκες έφτασαν με ασφάλεια. Με άπειρους ανθρώπους στο τιμόνι που τους επιλέγουν στην τύχη. Δεν είναι πάντα όμως έτσι».

Η διάσημη ηθοποιός περιγράφει πως έχουν οργανωθεί οι ομάδες των εθελοντών για να εντοπίζουν τις βαρκες με τους μετανάστες. Μια από αυτές τις ομάδες είναι η Team Humanity η οποία με μια δανεική βάρκα και με την βοήθεια της τεχνολογίας εντοπίζουν και διασώζουν τους ανθρώπους που θαλασσοδέρνονται μέσα στην θάλασσα.

Ο Salam είναι ένας εθελοντής ο οποίος έμαθε για όσα γίνονται στις ακτές της Ελλάδας και ήρθε από την Δανία για λίγο καιρό αλλά δεν θέλει να φύγει όπως λέει η διάσημη ηθοποιός. Αυτοί οι άνθρωποι, οι εθελοντές την προσκάλεσαν να βγεί μαζί τους στα ανοικτά και φυσικά πήγε.

Περιγράφει πως είδε την βάρκα να φτάνει προς το μέρος τους και την χαρά που έκαναν οι 60 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτήν. Τους βοηθούν να φτάσουν στην ακτή σε ένα ασφαλές σημείο. Η Susan Sarandon δεν είναι “δήθεν”, δεν ήταν ποτέ στην ζωή της και η φωτογραφία του νεκροταφείου έξω από την Μυτιλήνη όπου θάβονται εκείνοι που δεν τα κατάφεραν θα την στοιχειώνει σε όλη της την ζωή.

πηγη: huffinghtonpost.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε