Ελλάδα

Η στιγμή που ο «δυνητικά επικίνδυνος» αστεροειδής περνά κοντά από τη Γη

Ο αστεροειδής 7482 (1994 PC1) πέρασε σχετικά κοντά από τη Γη, σε απόσταση 1,93 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, και το Εθνικό Αστεροσκοπείο κατέγραψε την τροχιά του.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στις 18/01/2022 και ώρα ο Αστρονόμος του ΙΑΑΔΕΤ Δρ. Α. Λιάκος, παρατήρησε τον αστεροειδή, ο οποίος στο βίντεο φαίνεται σταθερός στο κέντρο της εικόνας, με το υπόβαθρο των αστέρων να κινούνται.

Ο αστεροειδής πέρασε σχετικά «κοντά» από τη Γη, σε απόσταση 1,93 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ή αλλιώς 5,15 φορές την απόσταση Γης-Σελήνης. Ο αστεροειδής είχε φαινόμενο μέγεθος 10.17mag, διάμετρο 1052 μέτρα, κινείται με ταχύτητα 70.415 χλμ την ώρα (19,56 km/s) και η περίοδος περιστροφής του γύρω από τον Ήλιο είναι 572 μέρες.

Ανήκει στην κατηγορία των «δυνητικά επικίνδυνων» αστεροειδών λόγω των διαστάσεών του και των σχετικά κοντινών διελεύσεων από τη Γη.

Η ακριβής στόχευση και παρατήρηση ενός αντικειμένου που κινείται με τόσο μεγάλη ταχύτητα είναι σημαντική επιτυχία, που δείχνει την ικανότητα και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του ΙΑΑΔΕΤ και του ΕΑΑ να ανταποκρίνονται σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του Διαστήματος (SST).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα 13χρονης που δέχτηκε επίθεση στην Αγία Παρασκευή: «Έλεγαν στην κόρη μου πρέπει να γονατίσεις για να σε συγχωρήσουμε»
Οι δύο κοπέλες, την έβαλαν να γονατίσει στις τουαλέτες αφού της είχαν επιτεθεί ενώ άλλα παιδιά κρατούσαν την πόρτα κλειστή για να μην μπορεί να φύγει
βίντεο από καυγά ανήλικων σε σχολείο
Νίκος Γιαννόπουλος: Θα καταθέσω και ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά, δεν θέλω να με ξαναπλησιάσει
«Είχε το θράσος να έρθει την  επόμενη μέρα να πάρει πρωινό μαζί μου γιατί ήμασταν στο ίδιο ξενοδοχείο. Του είπα ότι δεν γίνεται να είμαστε στον ίδιο χώρο και τελικά έφυγα εγώ»
Νίκος Γιαννόπουλος