Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη «κατακτά» το Λονδίνο με τη γαστρονομία μέσα από το Food Festival του National Geographic Traveller

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα εντυπωσιακό σόου μαγειρικής, που «μάγεψε» όλους τους παρευρισκόμενους, διοργάνωσε στο Λονδίνο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη, στο πλαίσιο της έκθεσης, Food Festival του National Geographic Traveller.

Ο σεφ Άρης Τσάβος και η δημιουργική ομάδα των εστιατορίων Estrella ετοίμασαν και προσέφεραν στους συμμετέχοντες ένα all day breakfast & brunch με αυθεντικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης και άριστες πρώτες ύλες.

Ομελέτα σε κουλούρι Θεσσαλονίκης με παλαιωμένη φέτα, ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά ήταν το πρώτο πιάτο της παρουσίασης, ενώ ακολούθησε γύρος κοτόπουλου με φέτα σε κρεμώδη υφή και κρεμμύδια πάνω σε χειροποίητη ζύμη με κεφίρ.

Πρόκειται για δύο γευστικές συνταγές που ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς foodies, που ξέρουν ότι το brunch είναι το πιο απολαυστικό γεύμα της ημέρας, ειδικά όταν αποκτά την ελευθερία του all day food. Τα πιάτα που προσφέρθηκαν συνοδεύονταν από κρασί της περιοχής, το οποίο επέλεξε η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Η παρουσίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου η σύγχρονη γαστρονομία της πόλης συνάντησε την παραδοσιακή της κουζίνα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες της έκθεσης, ενθουσιάζοντας όσους πρόλαβαν τη γευστική δομική των δύο πιάτων.

Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης -μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας- στο Food Festival του National Geographic Traveller πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που το διάστημα αυτό τρέχει μεγάλη καμπάνια προβολής της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας, παρουσιάζοντας την πόλη ως τον απόλυτο city break προορισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 35χρονο για την φωτιά στο Ρέθυμνο – Είχε ανάψει ψησταριά με κατηγορία κινδύνου 4
Από 1 Ιανουαρίου έως και 15 Αυγούστου 2026, έχουν πραγματοποιηθεί 297 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 267 είναι από αμέλεια και οι 30 από πρόθεση
Φωτιά 6
Απολύθηκε ο οδηγός ταξί που ξυλοκόπησε υπάλληλο για μια θέση στάθμευσης στην Πάρο - «Δεν έχει θέση στην επιχείρησή μου»
«Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν εκφράζει ούτε την επιχείρησή μου ούτε τον κλάδο των οδηγών ταξί, ο οποίος σύσσωμος καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα», ανέφερε ο εργοδότης του
Καρέ από το επεισόδιο στην Πάρο
24