Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Τουρκία απαγόρευσε την είσοδο στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Η Τουρκία απαγόρευσε την είσοδο στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Όχι μόνο οι αρχές της Τουρκίας δεν επέτρεψαν στον Γιώργο Βαρυθυμιάδη, πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, να μπει στη χώρα αλλά αποφάσισαν και την άμεση απέλασή του! Και όλα αυτά ενόψει 15Αύγουστου.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας έφτασε το πρωί της Παρασκευής (13.08.2021) στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αλλά δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με προορισμό την Τραπεζούντα, όπου ήθελε να παραβρεθεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην αρχιερατική λειτουργία της ιστορικής Παναγίας Σουμελά, λόγω απαγόρευσης εισόδου στη Τουρκία, όπου οποία θεωρείται «persona non grata»!

Σύμφωνα με το GrTimes.gr, την είδηση για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Γιώργου Βαρυθυμιάδη έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και γνωστός καρδιολόγος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παρχαρίδης.

Ο Γιώργος Παρχαρίδης έγραψε: «Μόλις τώρα πήρα τηλεφώνησα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει για την Τραπεζούντα που ήθελε να παραστεί και να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία στην αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή του πόντου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσα και απήτησα από αυτόν να μεσολαβήσει το υπουργείο ώστε να μην κρατηθεί ο πρόεδρος. Γνωστός ο πρόεδρος για το θάρρος και την παλληκαριά του αλλά γνωστοί και οι γείτονες Τούρκοι για τις άδικες και πολλές φορές βάρβαρες ενέργειες που κάνουν».

 

Όπως έγραψε το efxinospontos.gr, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, οι Τούρκοι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να περάσει στη χώρα και τον οδήγησαν σε ένα χώρο όπου του δήλωσαν πως δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. Του ζήτησαν να υπογράψει διάφορα έγγραφα και των ενημέρωσαν πως θα του πάρουν και το κινητό τηλέφωνο.

Σε επικοινωνία του efxinospontos.gr με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εκείνος δήλωσε πως κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν τον αφήνουν να συνεχίσει το ταξίδι. Ενημερώθηκε το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Λίγο αργότερα μιλώντας στο GRTimes ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τόνισε ότι χάρη στην άμεση επικοινωνία που είχε ο ίδιος, τόσο με τον Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και με το υπουργείο Εξωτερικών «ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, δεν θα κρατηθεί στην Τουρκία, αλλά έχει κληθεί να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό με απευθείας πτήση, ξεκινά στις 7 από την Κωνσταντινούπολη προς Αθήνα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις