Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η ζωή στα ορεινά καταφύγια: Ένα ταξίδι έξω από τα συνηθισμένα

Η ζωή στα ορεινά καταφύγια: Ένα ταξίδι έξω από τα συνηθισμένα

Ένα ταξίδι στα ορεινά καταφύγια στα ελληνικά βουνά. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν προκύπτει ένα διήμερο ή τριήμερο η παρέα ή ακόμη και η οικογένεια αναρωτιέται: «Και πού να πάμε που να μην έχουμε ξαναπάει και να είναι και λίγο διαφορετικά;».

Τα ορεινά καταφύγια είναι μια επιλογή εκδρομής έξω από την πεπατημένη. Δυνατές συγκινήσεις και μια εμπειρία που μένει για καιρό στη μνήμη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα τελευταία χρόνια η δημοφιλία των καταφύγιων ανεβαίνει κατακόρυφα.

Το πρώτο βασικό πράγμα που πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του πριν βρεθεί σε αυτή την εκδρομή είναι πως τα καταφύγια δεν είναι μεν κατάλληλα μόνο για εκπαιδευμένους προσκόπους αλλά από την άλλη, δεν είναι και ξενοδοχεία.

Σε κάποια από αυτά θα χρειαστεί να φέρετε σεντόνια και κουβέρτες, σε άλλα τα sleeping bags σας. Θα σας ενημερώσουν για όλα αυτά τηλεφωνικώς.

Κατά βάση υπεύθυνοι για την καθαριότητα του χώρου, θα είστε εσείς. Όσο για τη διαρρύθμισή τους, τα καταφύγια αποτελούνται από το καθιστικό, το οποίο είναι συνήθως εξοπλισμένο με τζάκι και από μια κουζίνα. Οι κοιτώνες μπορεί να είναι ένας ή περισσότεροι, ανάλογα με τη χωρητικότητα του καταφυγίου.

Στα περισσότερα καταφύγια είναι «λυμένο» το θέμα της διατροφής -η οποία πάντως χρεώνεται έξτρα στο πακέτο της πολύ οικονομικής διαμονής.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις