Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ίασμος: Σάλος από τον δήμαρχο που απολύει «γκιουλενιστές» – Παρόμοιο κάλεσμα και στην Κρήτη

Ίασμος: Σάλος από τον δήμαρχο που απολύει «γκιουλενιστές» – Παρόμοιο κάλεσμα και στην Κρήτη

«Θεωρώ ότι υπάρχει μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν», λέει ο Οντέρ Μουμίν, δήμαρχος Ιάσμου. Ο ίδιος προσθέτει πως «έχει χαρακτηριστεί από τον Ερντογάν τρομοκρατική οργάνωση. Προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν. Έχει απλώσει τα πλοκάμια της».

Αν και κανείς θα περίμενε από έναν δήμαρχο να ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών να του χτίσει σχολεία ή να φτιάξει δρόμους, ο Οντέρ Μουμίν έχει κάνει στόχο ζωής να κυνηγήσει «γκιουλενιστές».

Απέλυσε μάλιστα μέσω ανάρτησης στο Facebook εργαζόμενους με την αιτιολογία πως είναι «γκιουλενιστές», καλώντας και τους υπόλοιπους στον δήμο του να παραιτηθούν.

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ανάμεσά τους και πρώην στενοί του συνεργάτες που τον υποστήριξαν να εκλεγεί.

Ο δικηγόρος τους θα μιλήσει αποκλειστικά στο LIVE NEWS:

«Η παρουσία αυτού του συγκεκριμένου κυρίου, του αυτοδιοικητικού, που κάνει διαχείριση μιας δημόσιας εξουσίας, είναι επιζήμια για το ίδιο το κράτος, δεν είναι απλό πράγμα, είναι ένας δήμαρχος, είναι εκλεγμένος δήμαρχος, εκπροσωπεί έναν ολόκληρο δήμο και, επιτρέψτε μου την έκφραση, διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, διεγείρει σε διχόνοια και προβληματισμό και κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό για το οποίο είναι επιφορτισμένος».

Βλέπει παντού «γκιουλενιστές»

Η απόφασή του, όπως είναι αναμενόμενο, ξεσηκώνει σάλο. Ο ίδιος με ένα έγγραφο θα δώσει έγκριση στον εαυτό του να έρθει στην Αθήνα επειδή όπως λέει:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Την έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν στην Αθήνα από 23-12-2022 έως 1-1-2023 (επιστροφή) για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος καθ΄ υπέρβαση του νόμιμου ποσού».

Οι λόγοι ασφαλείας είναι πάντα κατά τον δήμαρχο η οργάνωση FETÖ, στην οποία χρεώνει στην Ελλάδα πρώην υπουργός και στελέχη της ΕΥΠ. Η οργάνωση δηλαδή την οποία χρεώνει ο Ερντογάν στον Γκιουλέν και για την οποία κατηγορεί αβάσιμα και με fake news τη χώρα μας πως την υποστηρίζει.

Η κίνηση του δημάρχου, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας όπως αυτοί αποτυπώνονται στο πρακτορείο Anadolu:

«Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες όπου κατέφυγαν μέλη της FETO. Η Ελλάδα έγινε ένα από τα πρώτα σημεία διαφυγής για τα μέλη της FETO που εγκατέλειψαν την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου της Τρομοκρατικής Οργάνωσης Φετουλάχ (FETO)».

Σάλος και στην Κρήτη

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, ακόμα και στην Κρήτη φέρεται να έφτασε έγγραφο που καλεί τους εκεί δημάρχους να ψάξουν για «γκιουλενιστές».

«Το ζήτημα της απόλυσης εργαζομένου στην τοπική αυτοδιοίκηση από δήμαρχο μέλος της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα παίρνει μεγάλες διαστάσεις, που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του δήμου αλλά και τις αρμοδιότητες ενός αυτοδιοικητικού παράγοντα».

»Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν σταλεί σε όλους τους δήμους της χώρας, και φυσικά της Κρήτης, έγγραφα από τον συγκεκριμένο δήμαρχο για την αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών στην περίπτωση που απασχολούν Τούρκους εργαζόμενους».

Είχε μιλήσει για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη

Δημοσιεύματα αναφέρουν και πως ο δήμαρχος Ιάσμου σε ομιλία του στην Τουρκία έδειξε να ξεχνάει πως δεν υπάρχει καμία τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και να λέει χαρακτηριστικά:

«Χαιρετίζω όλα τα αδέρφια μου μέλη της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Προύσα. Σας φέρνω τα χαιρετίσματα των αδελφών σας από τον Ίασμο, από τη Δυτική Θράκη, από τον Δήμο Ιάσμου. Έξω, καθώς περιμέναμε πριν μπούμε στην αίθουσα, μιλούσα με φίλους.

»Και ρώτησα: Πιο πριν είχε τιμήσει καθόλου με την παρουσία του ο δήμαρχος Ιάσμου άλλοτε τη συνέλευση του Συλλόγου σας; Είπαν όχι. Η νέα αποστολή του Δήμου Ιάσμου, το νέο όραμα του Δήμου μας από ‘δω και πέρα, θα είναι μια αποστολή ανοιχτή προς τη μητέρα πατρίδα, μια αποστολή που θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα».

Αν και τα όσα λέει και κάνει προφανώς ξεπερνούν κατά πολύ τις αρμοδιότητες ενός δημάρχου και για αυτό προκαλεί απορία πως ουδείς από την κυβέρνηση έχει απαντήσει στον δήμαρχο, τις απολύσεις του και το κυνήγι «γκιουλενιστών» στην Ελλάδα.

Ο Ίασμος, παλαιότερα γνωστός ως Γιασίκιοϊ, είναι κωμόπολη, με πληθυσμό 2.586 κατοίκους, επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης. Απέχει 20 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή και 28 χιλιόμετρα από την Ξάνθη. Βρίσκεται στους πρόποδες της Ροδόπης σε υψόμετρο 30-50μ.

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκκο Ευαγγελάτο:

 

Βορίδης: Έρευνα για τις ενέργειες του μουσουλμάνου δημάρχου

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, έχουν προκαλέσει οι ενέργειες του μουσουλμάνου δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, με το πιθανότερο σενάριο να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

Ο δήμαρχος έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και έχει ανακαλέσει τους αντιδημάρχους με την αιτιολογία ότι είναι «γκιουλενιστές».

Ο ίδιος καλεί σε παραίτηση τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του δήμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή σχετίζονται «με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο κ. Βορίδης επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω δημάρχου, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

Εάν οι ενέργειες του δημάρχου αποδειχθεί ότι είναι έκνομες, τότε η απόφαση του υπουργού αναμένεται να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις