Ελλάδα

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Τα τρία μέτρα για την προστασία από κορονοϊό, γρίπη και αναπνευστικές λοιμώξεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη λήψη τριών μέτρων Δημόσιας Υγείας, για την αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού που είναι ιδιαίτερα αυξημένες φέτος στη χώρα μας, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Το επόμενο χρονικό διάστημα θέλει προσοχή», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο οποίος καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και να προστατέψουν τις ευπαθείς ομάδες. «Οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στον θεράποντα ιατρό, για να πάρουν εγκαίρως την ενδεδειγμένη αγωγή πριν εμφανιστούν επιπλοκές. Επίσης, καλούμε τα μέλη του ιατρικού κόσμου να είναι σε ετοιμότητα και να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών, για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης της μετάδοσης των ιογενών λοιμώξεων».

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής καθηγητές κ.κ. Γιώργος Χρούσος, Γιώργος Σαρόγλου και Κυριακή Κανελοπούλου προτείνουν τη λήψη των εξής μέτρων:

1) Εκστρατεία για την ευρεία χρήση των διαθέσιμων εμβολίων τόσο για την εποχική γρίπη όσο και των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου έναντι του ιού SARS-CοV-2. Το εμβόλιο για τη γρίπη χρησιμοποιείται σε παιδιά κάτω των 18 ετών και άνω των 6 μηνών με υποκείμενη νόσο, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, σε αυτά που είναι ανοσοκατεσταλμένα, και για την προφύλαξη ευάλωτων ατόμων στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων βρεφών κάτω των 6 μηνών.

2) Ευρεία χρήση εκτός νοσοκομείου από τους ιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης των αντιϊικών φαρμάκων:

α. TAMIFLU (οσελταμιβίρη) για την αντιμετώπιση της γριπώδους συνδρομής ιδίως σε άτομα άνω των 60 ετών. Στα παιδιά κάτω των 18 ετών χρησιμοποιείται μόνο σε βαριά κλινική εικόνα με επιπλοκές.

β. PAXLOVID (νιρματρελβιρη/ριτοραβιρη) για συνταγογράφηση σε εργαστηριακά τεκμηριωμένα περιστατικά COVID-19, ηλικίας άνω των 60 ετών ή και σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών με παράγοντες κινδύνου για εξέλιξη σε σοβαρή νόσο (βλέπε ανάρτηση της Ε.Ε.Λ. στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ). Δεν χρησιμοποιείται στα παιδιά κάτω των 18 ετών.

3) Τη χρήση μάσκας προστασίας :

α. Στους χώρους υπηρεσιών υγείας.

β. Σε εσωτερικούς χώρους με συνάθροιση πολλών ατόμων.

γ. Από όλα τα ανοσοκατασταλμένα άτομα σύμφωνα με την οδηγία του προσωπικού τους ιατρού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο αδερφός της 13χρονης που έπεσε από τον 5ο όροφο στην Θεσσαλονίκη - «Θα κάνει χειρουργείο, χτύπησε τη σπονδυλική στήλη»
Βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Mega, δείχνει την 13χρονη πάνω στο φορείο, να φέρει πολλαπλά κατάγματα και να μεταφέρεται εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Η πρασιά που έπεσε η 13χρονη
Κατήγγειλαν γνωστό κομμωτή ότι «ξάφρισε» ακριβά αξεσουάρ από ιταλικό οίκο μόδας στη Μύκονο – Το newsit.gr αποκαλύπτει την ακριβή καταγραφή από το δελτίο συμβάντων
Φέρεται να άρπαξε ένα ακριβό φυλαχτό και ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου - Τον πρόδωσε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το κατάστημα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 6
Συνελήφθη η πρώην σύζυγος του θύματος της απόπειρας δολοφονίας στη Δροσιά το 2025 - Έβαλε τον σύντροφό της να τον πυροβολήσει
Η 27χρονη πρώην σύζυγος του θύματος που χαροπαλεύει εδώ και ένα χρόνο, συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας για την οποία προφυλακίστηκε ο 29χρονος σύντροφός της
Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί τον 38χρονο στη Δροσιά