Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

ΗΔΙΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες την Κυριακή – Αγωνία εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αττικής

ΗΔΙΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες την Κυριακή – Αγωνία εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αττικής
ΦΩΤΟ Eurokinissi (αρχείο)

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν την Κυριακή 31 Μαρτίου όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του συστήματος ΑΜΚΑ. «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ό,τι προκύψει στη συνταγογράφηση», επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Αναφορικά με την προγραμματισμένη από την ΗΔΙΚΑ διακοπή των υπηρεσιών της, την Κυριακή, από τις 8 το πρωί της Κυριακής έως τις 8 το βράδυ, λόγω εργασιών αναβάθμισης του Πληροφοριακού της Συστήματος, οι φαρμακοποιοί της Αττικής διατυπώνουν την αγωνία τους.

Μετά την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ ότι τη συγκεκριμένη μέρα: «…ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ θα είναι εκτός λειτουργίας, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης του Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διερωτάται, για το πώς τα φαρμακεία θα εκτελέσουν την Κυριακή 31/3 τις συνταγές των ασθενών, ώστε να προμηθευτούν οι πολίτες τα φάρμακα τους.

«Θεωρούμε αυτονόητο, ότι θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί για το πώς θα πραγματοποιούνται οι αναβαθμίσεις του συστήματος, χωρίς να ταλαιπωρούνται τα φαρμακεία και να κινδυνεύουν οι ασθενείς. Αναμένουμε από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διευθετήσουν το θέμα πριν δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι τα Φαρμακεία της Αττικής δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει», τονίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Μάλλον … κανένα πρόβλημα με την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Με τίτλο «Νεότερη ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ σχετικά με τη λειτουργικότητα του Σ.Η.Σ. την Κυριακή 31.3.24», ο Πανελλήνιος Φαρμακοποιός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει, ότι η ΗΔΙΚΑ δεν εκτιμά ότιθα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εκτέλεση συνταγών από τα Φαρμακεία την ερχόμενη Κυριακή (31/3).

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρει:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης και μετά από ελέγχους που έχουμε πραγματοποιήσει αναφορικά με την εκτέλεση συνταγής, δεν φαίνεται να επηρεάζεται η συγκεκριμένη λειτουργικότητα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ.

Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνηση,
Με εκτίμηση,
Ελπίδα Φωτιάδου
Προϊσταμένη Διεύθυνσης ΗΔΙΚΑ».

πηγή: Iatropedia.grΡεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις