Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιδιωτικά ΙΕΚ: ‘Ολα όσα μπορούν να σου προσφέρουν

Ιδιωτικά ΙΕΚ: ‘Ολα όσα μπορούν να σου προσφέρουν

Με χιλιάδες μαθητές να έχουν αποτύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και την ανεργία να μαστίζει κυρίως τους νέους, τα

ιδιωτικά ΙΕΚ που παρέχουν υψηλή ποιότητα σπουδών, σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και ασύγκριτες παροχές δείχνουν να αποτελούν μονόδρομο για τους νέους που επιθυμούν να βγουν με όλα τα απαραίτητα εφόδια στην αγορά εργασίας.

Η ροή προς τα ιδιωτικά ΙΕΚ όσων δεν μπόρεσαν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται και φέτος να είναι αυξημένη και οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση εκείνου του ιδιωτικού ΙΕΚ που θα τους παρέχει τις περισσότερες δυνατότητες μάθησης, αλλά και τις περισσότερες εγγυήσεις για μία σίγουρη και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Τόσοι οι μαθητές όσο και οι γονείς θα πρέπει να αναζητήσουν εκείνο το ιδιωτικό ΙΕΚ, το οποίο θα έχει ήδη ερευνήσει την αγορά εργασίας και θα έχει καταγράψει την τεχνογνωσία, θα έχει θέσει τις βάσεις για την άσκηση του επαγγέλματος, θα βοηθά στη σωστή δημιουργία της προσωπικότητας του επαγγελματία και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ένταξης στην αγορά εργασίας.

Με λίγα λόγια το σωστό ιδιωτικό ΙΕΚ θα πρέπει να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των κλίσεων και των δεξιοτήτων του σπουδαστή, να καλλιεργεί το σεβασμό και την αυτοπεποίθησή τους, να οξύνει δημιουργικά το ταλέντο τους σε συνδυασμό με την απόκτηση γνώσεων και να προετοιμάζει τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά για την ομαλή και την άνετη ένταξή του στο επάγγελμα και την αγορά.

Εξίσου σημαντικό στην αναζήτηση ενός ιδιωτικού ΙΕΚ είναι το δίπλωμα που αποκτά ο κάθε απόφοιτος να κατοχυρώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα και να είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημαντικό είναι επίσης με κάθε δίπλωμα ο απόφοιτος να έχει δικαίωμα στις προσλήψεις στο Δημόσιο άρα την ευκαιρία να μετέχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και με μοριοδότηση.

Για τους άνδρες σπουδαστές είναι σημαντικό το ιδιωτικό ΙΕΚ να παρέχει αναβολή στρατεύσεως για όλο το χρονικό διάστημα της κατάρτισής τους.

Τέλος, τόσο οι γονείς όσο και οι υποψήφιοι σπουδαστές των ιδιωτικών ΙΕΚ θα πρέπει να προσέξουν έτσι ώστε να υπάρχουν συνεργασίες με επιχειρήσεις, επιστημονικούς κι άλλους φορείς, επαγγελματικούς συλλόγους, προκειμένου να επιτυγχάνεται η επαγγελματική διασύνδεση με στόχο την έγκαιρη εξεύρεση εργασίας.

Όλα τα παραπάνω σημαντικά προνόμια και εφόδια για τους απόφοιτους παρέχει ένα από τα πιο γνωστά ιδιωτικά ΙΕΚ στην Ελλάδα.

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ, το οποίο από το 1957 αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πληρέστερους εκπαιδευτικούς ομίλους στην Ελλάδα, το οποίο ακόμα και τώρα σε καιρούς κρίσης, αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιριών και πρωτοπορεί στα εκπαιδευτικά δρώμενα με προνομιακές διεθνείς συνεργασίες και δημιουργώντας τους επιτυχημένους επαγγελματίες του μέλλοντος.

Οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχουν την ευκαιρία αλλά και το προνόμιο να λαμβάνουν, παράλληλα με τις σπουδές τους στην ειδικότητα επιλογής τους, μια σειρά  επιμορφωτικών σεμιναρίων με θεματολογία που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων .Τα σεμινάρια, οι ημερίδες και οι διαλέξεις που παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές αποτελούν μέρος της φιλοσοφίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ για συνεχή κατάρτιση και διαμόρφωση νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών που διαθέτουν ολοκληρωμένη εικόνα των ελληνικών και διεθνών δρώμενων.

Παράλληλα, ο σπουδαστής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ εντάσσεται σε ένα άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον με προσεχτικά επιλεγμένο διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό, μοναδική μέριμνα του οποίου είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση και κατάρτιση των νέων σπουδαστών του. Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ προσεγγίζουν τις ατομικές εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε σπουδαστή και στηρίζουν τα όνειρα του εφ όρου ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:
www.iekxini.edu.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε