Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιδιώτης γιατρός: Είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσω από τον Οκτώβριο (video)

Ιδιώτης γιατρός: Είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσω από τον Οκτώβριο (video)

Μπορεί αρκετοί ιδιώτες γιατροί να μην έχουν σπεύσει να συνδράμουν εθελοντικά στο δημόσιο σύστημα υγείας, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που έχουν δηλώσει το «παρών» εδώ και καιρό.

Ο Νικόλαος Σβώλης μίλησε στο MEGA για το κάλεσμα να «παρουσιαστεί» στο Σισμανόγλειο, μετά από εθελοντική κατάταξη.

Όπως ο ίδιος λέει, την πρόθεσή του αυτή δεν την δήλωσε τώρα, αλλά τον Οκτώβριο, χωρίς όμως να έχει αξιοποιηθεί μέχρι τώρα.

Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον από τον Οκτώβριο αλλά δεν είχαν ανταποκριθεί. Πριν λίγες μέρες δέχθηκα ένα τηλεφώνημα και μου είπαν ότι υπογράφω σύμβαση και να παρουσιαστώ στο Σισμανόγλειο».

Υποστηρίζει πως θα μπορούσαν κάποια πράγματα να είχαν προβλεφθεί και να γίνουν νωρίτερα πριν φτάσουμε στην τωρινή κατάσταση.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος έβγαλε ανακοίνωση ότι υπάρχει ανάγκη για 200 γιατρούς. Αυτό σημαίνει ότι φράκαρε το σύστημα στο ΕΣΥ. Περιμέναμε το τρίτο κύμα, μπορούσαν να το είχαν προβλέψει και να έχουν προετοιμάσει μια εφεδρική ομάδα γιατρών».

Σχετικά με τη στάση των συναδέλφων του ιδιωτών γιατρών υποστήριξε πως «δεν διστάζουν οι ιδιώτες. Απλώς σεν μπορείς σε 2-3 μέρες να κλείσεις και να προγραμματίσεις ένα ιατρείο με ασθενείς και υποχρεώσεις μηνών. Όλοι οι γιατροί θέλουν να πάνε να βοηθήσουν. Αλλά προκύπτουν αντικειμενικά προβλήματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις