Ελλάδα

ΙΕΚ: Αμειβόμενη πρακτική άσκηση για σπουδαστές – Ποιες θα είναι οι απολαβές

Πρακτική για σπουδαστές στα ΙΕΚ με αμοιβή καθιερώνεται από το νέος έτος κατάρτισης (Οκτώβριος 2021). Αυτό προβλέπεται από κοινή υπουργική απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η δράση της αμειβόμενης πρακτικής σπουδαστών των ΙΕΚ εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης των καταρτιζόμενων στα ινστιτούτα στην αγορά εργασίας.

Η βασική διασύνδεση των καταρτιζομένων με την αγορά εργασίας επιτυγχάνεται με τον θεσμό της Πρακτικής Άσκησης σε χώρους εργασίας, μέσω της οποίας οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο πρακτικά ασκούμενος θα λαμβάνει αποζημίωση ίση με το 80% του νόμιμου, νομοθετημένου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και θα χρηματοδοτείται από εξασφαλισμένους για το λόγο αυτό ενωσιακούς πόρους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 160 οδηγοί θετικοί σε αλκοτέστ – Σε σχεδόν 8.000 ελέγχους προχώρησε η ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο
Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λεωφόρου Ποσειδώνος, Λεωφόρου Βουλιαγμένης και βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Αλκοτέστ
7
Όλη η δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που αποτελούνταν από οπαδούς μεγάλης ομάδας – 12 συλλήψεις μέχρι στιγμής
Τα μέλη κατηγορούνται για οργανωμένες επιθέσεις με στόχο οπαδούς άλλων ομάδων αλλά και αστυνομικούς, με χαρακτηριστική περίπτωση τη διαδήλωση για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Αστυνομία 7