Σάββατο, 13 Απρ.
23oC Αθήνα

“Ιερός πόλεμος” για τα Θρησκευτικά! Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σία, σοβαρέψου – Να μην ακούμε ανοησίες!

“Ιερός πόλεμος” για τα Θρησκευτικά! Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σία, σοβαρέψου – Να μην ακούμε ανοησίες!

– Σκληρό ροκ με… τις ευλογίες του Θεού για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία
– Σφοδρή επίθεση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Σία Αναγνωστοπούλου, την οποία αποκάλεσε… “κάποια κυρία”
– “Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου! Μόνο αρμόδιο το Σύνταγμα”
– Αφορμή τα όσα είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής των μαθητών από το συγκεκριμένο μάθημα
– ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία της χώρας. Αφορμή στάθηκαν τα όσα προανήγγειλε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την απαλλαγή για το συγκεκριμένο μάθημα. Αφορμή όμως που στάθηκε ικανή για να ξεχειλίσει, όπως φάνηκε, το ποτήρι της οργής της Εκκλησίας!

Ποιος είδε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και δεν τον φοβήθηκε! Ούτε το όνομα της Σίας Αναγνωστοπούλου δεν… ξεστόμισε, αφού την αποκάλεσε “κάποια κυρία”, χρησιμοποιώντας στην συνέχεια σκληρές εκφράσεις.
Κάλεσε όλους τους Έλληνες “να σοβαρευτούν επιτέλους και να μην ακούν τις ανοησίες του ενός και του άλλου“, ενώ ξεκαθάρισε πως η Σία Αναγνωστοπούλου δεν έχει καμία αρμοδιότητα, αφού μόνο το Σύνταγμα ορίζει το τι θα διδάσκεται και όχι οποιοσδήποτε άλλος.
Δεν είναι του υπουργείου (σ.σ. αρμοδιότητα). Κάποια κυρία, η οποία έχει ορισμένες ιδέες, της ήρθε στο μυαλό της. Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους. Και λέει λοιπόν ότι η Παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, ελληνοχριστιανική Παιδεία. Δε μπορεί να λέει ο καθένας ό, τι θέλει“, τόνισε χαρακτηριστικά.
Η κυρία Αναγνωστοπούλου έχει δηλώσει ότι προτίθεται να καταργήσει την -προβλεπόμενη από την οριζόμενη διαδικασία- υποχρέωση των μαθητών να δηλώνουν το θρήσκευμά τους, στο έγγραφο με το οποίο αιτούνται απαλλαγής από το διδασκόμενο μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, βρέθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, προσκεκλημένος του εκεί μητροπολίτη κ. Μακαρίου.

Το βράδυ του Σαββάτου παρακολούθησε την φιλανθρωπική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, ενώ σήμερα το πρωί ο ίδιος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στη θέση Παπαδοπούλες στην κορυφή του Μπέλες, λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα με την Βουλγαρία.
Το παρεκκλήσι κτίστηκε με δαπάνες του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, ως εκπλήρωση τάματος όταν το 1962 υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο ίδιο ακριβώς σημείο και σώθηκε από βέβαιο θάνατο μετά από έκρηξη χειροβομβίδας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε