Ελλάδα

Ηλεία: Τον δολοφόνησε για ένα κομμάτι γης – Από θαύμα δεν θρηνήσαμε και άλλους νεκρούς

Οι οικονομικές διαφορές και ένα κομμάτι γης ήταν οι αφορμές να αφαιρεθεί μια ανθρώπινη ζωή. Κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο στον 56χρονο

Πυροβόλησε τον 52χρονο και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αφαιρέσει τη ζωή και του αδερφού του θύματος. Αυτό προκύπτει από τις πρώτες έρευνες των αστυνομικών αρχών για τη δολοφονία στο Ρουπάκι Ηλείας, με δράστη έναν 56χρονο επιχειρηματία της περιοχής. Οι οικονομικές διαφορές και ένα κομμάτι γης ήταν οι αφορμές να αφαιρεθεί μια ανθρώπινη ζωή και από θαύμα να μην υπάρχουν κι άλλοι νεκροί.

Όλα ξεκίνησαν χθες (13/2/2025) το μεσημέρι όταν το θύμα μαζί με τον αδερφό του και άλλα δύο συγγενικά του πρόσωπα πήγαν στο σπίτι του 56χρονου για να λύσουν μια διαφορά που είχαν στο Ρουπάκι Ηλείας. Στο επίκεντρο ήταν οι ενοικιάσεις χωραφιών, αλλά και οι διευθετήσεις κάποιων άλλων θεμάτων. Σύμφωνα με τους συγγενείς του θύματος, ο δράστης τους είχε στήσει ενέδρα, ενώ ο δικηγόρος του 56χρονου δράστη αναφέρει ότι ο πελάτης του ήταν σε άμυνα και πάνω στη συμπλοκή πυροβόλησε κατά λάθος.

Σύμφωνα πάντως με τις αστυνομικές αρχές, εναντίον του 56χρονου, ο οποίος παραδόθηκε χθες το βράδυ, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ μετά τη λογομαχία που είχε ο δράστης με τους τέσσερις άνδρες πυροβόλησε τον 52χρονο στο κεφάλι, ενώ έστρεψε και το πιστόλι του και στον αδερφό του θύματος. Ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του, με τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο να βρίσκουν δύο κάλυκες και μια  παραμορφωμένη βολίδα διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Παράλληλα στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μια κυνηγετική καραμπίνα, που κατείχε νόμιμα και είκοσι κυνηγετικά φυσίγγια.

 

Ο 56χρονος λίγο μετά τις 12:00 σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή. 

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Αμαλιάδας, όπου ζήτησε και έλαβε και προθεσμία για το πρωί της Τρίτης (18.02.25). 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Σινά Συμεών – «Έγιναν καλά βήματα»
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλωσόρισε θερμά τον αρχιεπίσκοπο Συμεών με την ευχή να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στην Ιερά Μονή Σινά
Συνάντηση Ιερώνυμου - αρχιεπισκόπου Σινά
Ποινική δίωξη στους 37 συλληφθέντες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Από το 2018 μέχρι σήμερα, η ζημιά για ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ
Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις κατηγορίες της εγκληματικής...
Οι συλληφθέντες για τις παρανομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την ανακοπή του 15χρονου σε γυμναστήριο στον Άλιμο
«Βγήκα και μου είπαν ότι έπαθε ανακοπή ένα παιδί. Εγώ είδα το ασθενοφόρο, δεν άκουσα φωνές, είδα κόσμο να πηγαινοέρχεται. Το παιδί δεν το είδα, αλλά είδα το φορείο» λέει στο newsit.gr υπάλληλος διπλανού καταστήματος
Ασθενοφόρο για τον 15χρονο στο γυμναστήριο στον Άλιμο