Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηλεκτρονικές Εγγραφές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

εγγραφές

Μέχρι 6 Ιουνίου μπορούν όσοι επιθυμούν να κάνουν τις ηλεκτρονικές τους εγγραφές στο e-eggrafes.minedu. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Μέχρι την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφών στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας για το σχολικό έτος 2018-2019. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εγγραφές.

Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη δημόσιων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ -ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2018-2019, θα πρέπει να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης» στην εφαρμογή e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr), έως τις 6 Ιουνίου, στις 10 το βράδυ.

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για τις εγγραφές στο e-eggrafes.minedu

Σε περίπτωση που οι χρήστες δεν βλέπουν καθόλου την αρχική σελίδα της εφαρμογής, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν  ηλεκτρονικό υπολογιστή που να έχει εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα ένα από τα παρακάτω:

Windows 7 ή Windows 8 ή Windows 8.1 ή Windows 10 και προτεινόμενους φυλλομετρητές έναν από τους εξής:

Firefox (έκδοση 47 και πάνω), Chrome (έκδοση 49 και πάνω), Internet Explorer (έκδοση 11 και πάνω), Edge (έκδοση 13 και πάνω), Safari (έκδοση 6 και πάνω).

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis). Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους το οποίο δε διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

Τα απαραίτητα στοιχεία της δήλωσης προτίμησης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης καταχωρίζονται
στοιχεία όπως:

1. Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/ης μαθητή/τριας
2. Τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα
3. Η τάξη την οποία ολοκλήρωσαν οι μαθητές/τριες και τους δίνει τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ΓΕΛ- ΕΠΑΛ, το σχολείο προέλευσης και το τελευταίο έτος φοίτησης
4. α. Η επιλογή για εγγραφή στην Α΄ Τάξη, Β’ Τάξη, Γ’ Τάξη ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και Δ’ εσπερινών ΓΕΛ
β. Η επιλογή για εγγραφή στην Α’ Τάξη ή στον τομέα της Β’ Τάξης ή στην ειδικότητα της Γ’ Τάξης ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ ή της Δ΄τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ
5. Η επιλογή έως τριών ΕΠΑΛ
6. Τα ατομικά στοιχεία του/της μαθητή/τριας
7. Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας (ο οποίος αναγράφεται στον έλεγχο προόδου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή κλπ).

Δείτε εδώ τις απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τις εγγραφές όπως τις ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας:

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/erotiseis.pdf”]

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις