Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ηλίας Γκιώνης για κύκλωμα μαστροπείας στην Κύπρο: Έχει ανθρώπους παντού

Ηλίας Γκιώνης για κύκλωμα μαστροπείας στην Κύπρο: Έχει ανθρώπους παντού

Τα στοιχεία για το κύκλωμα μαστροπείας που μπορεί να εκτείνεται στην Κύπρο και να συνδέεται με τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη έχει στη διάθεσή του ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος δήλωσε πως θα τα αποκαλύψει αφού μιλήσει πρώτα με δικηγόρο.

Ο Ηλίας Γκιώνης κατήγγειλε σε ΜΜΕ της Κύπρου πως πιθανόν εμπλέκεται και Κύπριος στην υπόθεση βιασμού και θα στείλει επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας ώστε να ερευνηθούν οι καταγγελίες από κοπέλες που έχει στα χέρια του ο ίδιος, αναφέροντας μάλιστα ότι «το συγκεκριμένο κύκλωμα [μαστροπείας] έχει ανθρώπους παντού».

«Με προσέγγισαν οι Αρχές από την Κύπρο για να στείλω επιστολή με όλα τα στοιχεία που έχω για την εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα και άλλα… Θα την έστελνα σήμερα αλλά δεν πρόλαβα γιατί έτρεχα. Ευτυχώς μια κοπέλα που μου είχε στείλει email, έστειλε και στον Δικηγόρο μου και του είπε να μη στείλω την επιστολή», δήλωσε ο Ηλίας Γκιώνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχω πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν. Έχω κάνει back up σε διαφορετικές συσκευές. Παράλληλα, έχει και ο δικηγόρος μου τα αρχεία, αλλά και άτομα σε όλη την Ελλάδα, που εμπιστεύομαι και έχουν ασφαλές σύστημα. Στις Αρχές δεν θα δώσω κανένα στοιχείο αν δεν μιλήσω πρώτα με τον δικηγόρο μου αλλά και με τον δικηγόρο της κοπέλας και αυτό είναι οριστικό».

Όπως φαίνεται, ο Ηλίας Γκιώνης κάνει ξεκάθαρη αναφορά πως εμπλέκονται άτομα από την Κύπρο στο πάρτι της Θεσσαλονίκης ενώ από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφορίδης, αποκάλυψε ακόμη ότι «εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών για αυτά τα περιβόητα πάρτι».

Το ζήτημα έφτασε, εκτός από τον αρχηγό της αστυνομίας, και στην υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία μίλησε στη Βουλή της Κύπρου και επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα από τον αρχηγό της αστυνομίας, σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα, για καταγγελίες που αφορούν ένα κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις