Δευτέρα, 3 Ιουν.
35oC Αθήνα

Ηλίας Κασιδιάρης: Στη φυλακή ο 57χρονος που βιντεοσκοπούσε τη δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας

Ηλίας Κασιδιάρης: Στη φυλακή ο 57χρονος που βιντεοσκοπούσε τη δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήταν παρών. Η δίκη στη Λαμία διακόπηκε όταν διαπιστώθηκε πως ένα άτομο κατέγραφε τα όσα συνέβαιναν με το κινητό του τηλέφωνο. Ο 57χρονος καταδικάστηκε και πήρε το δρόμο για τη φυλακή…

Στη φυλακή οδηγείται ο 57χρονος από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, για την πράξη της παράνομης βιντεοσκόπησης, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου.

Η «καμπάνα» που του επιφύλαξε το αυτόφωρο Μονομελές ήταν 24 μήνες φυλάκιση με έκτιση ποινής τους 3 μήνες, χωρίς να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή του και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε σε δικαστήριο και δε γνώριζε ότι δεν επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση. Ζήτησε συγνώμη, που φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετή για το Δικαστήριο, που του επέβαλλε τις παραπάνω ποινές.

Να σημειωθεί ότι όταν ο 57χρονος έγινε αντιληπτός από την έδρα του Δικαστηρίου, να βιντεοσκοπεί, η Αντιεισαγγελέας είχε πει πως θα συμπεριληφθεί το συμβάν στο πρακτικό της απόφασης της δίκης.

Η δίκη του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» έγινε για τις πράξεις της «δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους δημόσια και μέσω του διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση». 

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον χρυσαυγίτη, θεωρώντας ότι υπήρχε έκφραση γνώμης – άποψης που δεν υπερέβη το όριο της νομιμότητας.

Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήταν παρών στη δίκη, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων στην εξωτερική φρουρά, ενώ εκκρεμεί η αίτηση αποφυλάκισής του, που κατατέθηκε στα τέλη Απριλίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις