Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ίλιον: Έρευνα για τις προσβολές καθηγητή σε μαθητή επειδή φορούσε φούστα

Ίλιον: Έρευνα για τις προσβολές καθηγητή σε μαθητή επειδή φορούσε φούστα

Έρευνα διέταξε το υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό στο Μουσικό γυμνάσιο στο Ίλιον, όταν ένας καθηγητής επέλεξε να προσβάλλει μαθητή, που εμφανίστηκε με φούστα στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν την περασμένη εβδομάδα όταν ένας μαθητή της A’ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Ίλιον πήγε στο σχολείο με φούστα. Εκεί ένας από τους καθηγητές άρχισε να τον προσβάλλει και μάλιστα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κατέληξε λέγοντάς του πως είναι «η ντροπή της κοινωνίας».

Την επόμενη μέρα, οι συμμαθητές του παιδιού αποφάσισαν να πάνε τα αγόρια με φούστα και τα κορίτσια με γραβάτα και παντελόνι στο σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό αλλά και για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον μαθητή.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μένουμε Ενεργοί (@menoume_energoi)

Αξίζει να σημειωθεί πως το υπουργείο Παιδείας διέταξε έρευνα για το περιστατικό. «Εμείς δημιουργούμε ένα σχολείο δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, με αποδοχή στην διαφορετικότητα, με ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τους μαθητές τους, που διαπνέεται από τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας και των ίσων ευκαιριών, γι’ αυτό και έχουμε εισαγάγει τα εργαστήρια δεξιοτήτων και έχουμε επιμορφώσει ήδη πάνω από 80.000 εκπαιδευτικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αλληλοσεβασμού» λέει χαρακτηριστικά στο newsit.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως το υπουργείου έχει «διατάξει έρευνα προκειμένου να αποδοθούν όπου και αν υπάρχουν ευθύνες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις