Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ίλιον: «Όταν άκουγα αυτό ήξερα ότι θα αρχίσει ο βιασμός» περιγράφει ο 15χρονος

Ίλιον: «Όταν άκουγα αυτό ήξερα ότι θα αρχίσει ο βιασμός» περιγράφει ο 15χρονος
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ανατριχίλα και σοκ προκαλούν οι περιγραφές του 15χρονου για τις αποτρόπαιες πράξεις βιασμού που βίωσε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον, τονίζοντας ότι με μια συγκεκριμένη φράση που έλεγαν οι συνομήλικοι κατηγορούμενοι, ήξερε ότι θα ξεκινήσει το μαρτύριο.

«Μου έλεγαν: «Πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι». Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ.: βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα: σταματήστε, σταματήστε. Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν», είπε ο 15χρονος για τους βιασμούς που βίωνε στο Ίλιον και αποκαλύπτει η εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: “άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ”, αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ», δήλωσε στις Αρχές ο 15χρονος για το αποτρόπαιο περιστατικό στο Ίλιον.

«Θες και εσύ;», είχαν ρωτήσει μερικά κορίτσια

«Θες κι εσύ;», ήταν η ερώτηση που είχαν κάνει οι κατηγορούμενοι σε ένα από τα κορίτσια, ανέφερε ο 15χρονος στις Αρχές, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν και άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στους βιασμούς.

«Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στο βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι 4 κορίτσια. Η (…) είναι 14 χρονών και άλλες δύο είναι 15 χρονών. Για την 4η δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια.

Όμως θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια, ότι όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια την ρώτησαν αν θέλει και αυτή. “Θες κι εσύ;”, της είπανε. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», δήλωσε ο 15χρονος.

Σημειώνεται ότι, για την υπόθεση των βιασμών, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι συνολικά 5 ανήλικοι ενώ ο ένας από τους κατηγορούμενους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αύριο Τετάρτη (28.12.2022) ο Βούλγαρος κατηγορούμενος θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο Αλβανός, ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που «οργάνωνε» τους ομαδικούς βιασμούς.

Ένας από τους κατηγορούμενους δήλωσε πως ζήτησε συγγνώμη από τον 15χρονο «επειδή δεν μπορούσε να κάνει κάτι» για τους βιασμούς ενώ οι γονείς των κοριτσιών που κατονόμασε το θύμα καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις