Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλιούπολη: Τι αποκαλύπτει για τον προπονητή Τάε Κβον Ντο, ο δικηγόρος των κοριτσιών που τον κατήγγειλαν

Ηλιούπολη: Τι αποκαλύπτει για τον προπονητή Τάε Κβον Ντο, ο δικηγόρος των κοριτσιών που τον κατήγγειλαν

«Κατέθεσαν τις μηνύσεις για να προστατεύσουν και άλλα παιδιά», αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr ο δικηγόρος των τριών θυμάτων του προπονητή του Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη, Αντώνης Πεπελάσης, καθώς όπως αναφέρει οι νεαρές κοπέλες που κατέφυγαν στην δικαιοσύνη για τα όσα βίωσαν από τον 44χρονο, πιστεύουν ότι συνεχίζει τη δράση του σε άλλες παιδικές ψυχές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των μηνυτριών: «αυτό που έκαναν τα κορίτσια δείχνει γενναιότητα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση», ενώ επισημαίνει ότι «το ένα κομμάτι ήταν ότι όντως ήθελαν να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί όλη αυτή η ιστορία τους έχει στοιχίσει πολύ ψυχολογικά και το δεύτερο που ήθελαν είναι με τον τρόπο αυτό να προστατεύσουν κι άλλα παιδιά γιατί πίστευαν ότι η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου μπορεί να συνεχίζεται».

Ο εφιάλτης που ζούσαν στην τρυφερή τους ηλικία αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα ότι δεν την βίωναν μόνο οι ίδιες.

«Δεν είναι θέματα τα οποία μπορεί να τα συζητήσει κανείς με μεγάλη άνεση ειδικά σε μικρή ηλικία. Όταν ήταν μικρές, δεν είχαν εικόνα και βεβαιότητα ότι αυτό που συνέβαινε στην μία θα συνέβαινε και αλλού. Τώρα που μεγάλωσαν τα κορίτσια επικοινώνησαν μεταξύ τους και κάπως βγήκε ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα. Έτυχε κάποια στιγμή σε μεταξύ τους κουβέντα να καταλάβουν ότι δεν ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση αλλά ότι αυτή η συμπεριφορά είχε γίνει κι αλλού και δεύτερη και τρίτη φορά, οπότε κατάλαβαν ότι ήταν κάτι που είχε και εξακολουθητικό και διαρκή χαρακτήρα και για τις τρεις τους», ανέφερε ο δικηγόρος τριών εκ των θυμάτων του προπονητή.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Αντώνης Πεπελάσης: «η μήνυση έχει υποβληθεί από τις τρεις κοπέλες. Οι άλλες δύο προέκυψαν από την προκαταρκτική, δηλαδή από τα στοιχεία που έδωσαν οι τρεις καταγγέλλουσες και από τις καταθέσεις των μαρτύρων».

Τα βλέμματα των κοριτσιών και των οικογενειών τους είναι στραμμένα στην αυριανή μέρα (24.03.2023) καθώς αναμένεται να απολογηθεί ο 44χρονος στον ανακριτή.

«Στο παρόν στάδιο η ανακρίτρια δεν θέλησε να εξετάσει τις τρεις κοπέλες εκ νέου. Αφού απολογηθεί και πει την δική του εκδοχή των πραγμάτων, θα είμαστε σε επικοινωνία με την ανακρίτρια για το αν χρειάζεται διευκρινίσεις, να δηλώσουμε και στο πλαίσιο της ανάκρισης την υποστήριξη κατηγορίας. Αλλά προς το παρόν περιμένουμε την αυριανή μέρα», ανέφερε ο Αντώνης Πεπελάσης.

Οι τρεις νεαρές πλέον κοπέλες έχουν ανοίξει καινούργια σελίδα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το φάντασμα του παρελθόντος και κερδίσουν ξανά πίσω τις ζωές τους.

Όπως λέει ο δικηγόρος τους: «τώρα σπουδάζουν, δουλεύουν, έχουν προχωρήσει τη ζωή τους με τους γονείς δίπλα τους. Δεν είναι εύκολο κανείς στα 14, 15 να βγει να τα πει και τότε ενδεχομένως ήταν τελείως διαφορετικό το κλίμα. Όλο αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια με το metoo και γενικά την αλλαγή αντιλήψεων. Είναι ενδεχομένως λίγο πιο εύκολο κάποια παιδιά που είχαν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές για κάποια χρόνια, να βρουν το θάρρος και τη γενναιότητα να πάρουν αυτή την απόφαση» καταλήγει, μιλώντας στο newsit.gr, ο δικηγόρος των τριών ανήλικων τότε κοριτσιών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 44χρονο κατηγορούμενο προπονητή Τάε Κβον Ντο σε σχολή στην Ηλιούπολη.

Συνθήματα κατά του προπονητή

Στο μεταξύ, βράζει η τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης μετά τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για τον προπονητή του Τάε Κβον Ντο.

 

Μάλιστα άγνωστοι έγραψαν χθες (23.3.2023) συνθήματα κατά του 44χρονου στην τζαμαρία της σχολής του.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις