Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ημέρα της γυναίκας: Τέσσερις σημαντικές εκδηλώσεις προς τιμήν της

Ημέρα της γυναίκας

Από την 7 έως και 10 Μαρτίου διοργανώνονται εκδηλώσεις για την Ημέρα της γυναίκας. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Με τέσσερις σημαντικές εκδηλώσεις ο δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Από την Τετάρτη 7 Μαρτίου έως και το Σάββατο 10 Μαρτίου, διοργανώνονται εκδηλώσεις για τη γυναίκα.

Γίνονται αναφορές τόσο για τον ρόλο της γυναίκας σήμερα, τις νέες προκλήσεις όσο και τους νέους προβληματισμούς αλλά και τη συνδρομή της στα μεγάλα ζητήματα.

Τέσσερις γυναίκες αφηγούνται τη δική τους ιστορία

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας των δύο Φύλων, κυρία Μαρία Στρατηγάκη, θα μιλήσουν μια γυναίκα πρώην εξαρτημένη, μια γυναίκα με πρόβλημα όρασης, μια γυναίκα με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα και μία γυναίκα πρόσφυγας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Στη συναυλία, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται έργα των συνθετών: Madalena Casulana, Eliza Gilkyson, Orlande de Lassus, John Wilbye, Νίκου Γούναρη, Μίκη Θεοδωράκη, Παύλου Καρρέρ, Γεωργίου Λαμπελέτ, Θεόφραστου Σακελλαρίδη και Μάνου Χατζιδάκι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στις 20.00 με τίτλο «Άρωμα Γυναίκας».

Συμμετέχει ο πιανίστας Θάνος Μαργέτης και διευθύνει ο μαέστρος Σταύρος Μπερής.

Τέσσερις γυναίκες από τα σύνορα στην πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου, από τις 11.00 έως τις 15.00, διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ημερίδα με θέμα «Σκηνές «συμφιλίωσης»:  Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο το PEACE TALK έρχεται στην Αθήνα μετά τη Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Οι γυναίκες των συνόρων, χριστιανές και μουσουλμάνες, μιλώντας την αλήθεια μας καλούν, δίνοντας μας μια μοναδική δυνατότητα να τις γνωρίσουμε και να τις ακούσουμε.

Με τη στήριξη και τη χορηγία της Βουλής των Ελλήνων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Εκδοτική-Πολιτιστική Εταιρεία ΆΠΑΡΣΙΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του PEACE TALK, μιας πολιτισμικής και κοινωνικής παρέμβασης, που εξυμνεί την ισότητα, την αλήθεια και το σεβασμό στην διαφορετικότητα και φέρνει τα σύνορα στην Αθήνα.

Το PEACE TALK παρουσιάζεται στις 8,9 και 10 Μαρτίου, στις 21.00, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, σε μια περιοχή της πόλης που ζουν διαφορετικές μειονότητες, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ώστε όλοι και όλες να έρθουν και με εναρκτήρια παράσταση, σηματοδοτώντας και τη σημασία του φύλου, την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αποχαιρετώντας την πόλη της Αθήνας και βλέποντας την Ακρόπολη θα γίνει δρώμενο δρόμου, το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου καθώς έρχεται η επόμενη μέρα, στις 12.00, έξω από το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων Άη Στράτη, απέναντι από το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και λίγο πιο κάτω από τις Συναγωγές, στην Αγ. Ασωμάτων 31, στο Θησείο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τις έννοιες της συνύπαρξης, της μνήμης και του σεβασμού.

Είσοδος ελεύθερη

Μουσική βραδιά με τη σφραγίδα κορυφαίων ελληνίδων δημιουργών

Το Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 18.30, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ, παρουσιάζει μια μοναδική μουσική – ποιητική βραδιά με τη σφραγίδα κορυφαίων ελληνίδων δημιουργών και καλλιτέχνιδων, Το κοινό θα πραγματοποιήσει ένα μουσικό-ποιητικό ταξίδι, το οποίο υπογράφει σκηνοθετικά η Βιολέττα Γύρα,  με την Αλίκη Αβδελοπούλου στην απαγγελία και το τραγούδι και τον Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο στη μουσική.

Μια βραδιά που θα ακουστούν έργα που έγραψαν, συνέθεσαν  ή ερμήνευσαν σημαντικές γυναικείες καλλιτεχνικές προσωπικότητες της χώρας μας, όπως οι Μυρτιώτισσα (που έγραψε για την Αγγελική Χατζημιχάλη), Σαβίνα Γιαννάτου, Ελένη Καραΐνδρου, Μαρία Πολυδούρη, Φλέρυ Νταντωνάκη, Σοφία Βέµπο, Κική Δηµουλά, Μαρίκα Νίνου, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Μαρία Λαϊνά, Κατερίνα Γώγου, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Σωτηρία Μπέλλου, Μελίνα Μερκούρη, Λένα Καλλέργη, Κατερίνα Σηµηντήρα, Λίνα Νικολακοπούλου και Ζωή Καρέλλη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις