Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ίμια: Αυτό είναι το φυλάκιο που φτιάχνουν οι Τούρκοι απέναντι από τις βραχονησίδες – Τουρκικά πλοία αλωνίζουν στην περιοχή [pics]

Ίμια: Αυτό είναι το φυλάκιο που φτιάχνουν οι Τούρκοι απέναντι από τις βραχονησίδες – Τουρκικά πλοία αλωνίζουν στην περιοχή [pics]

– Οι τούρκοι στήνουν σκηνικό πολέμου γύρω από τα Ίμια
– Η τουρκική μονταζιέρα δημοσιεύσει συνεχώς βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή
– Ήδη μετέφεραν στη νησίδα Τσαβούς νερό και γεννήτρια για να επισκευάσουν το φυλάκιο

Οι τούρκοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συντηρήσουν το σκηνικό πολέμου που ξεκίνησαν με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου ΓΑΥΔΟΣ το βράδυ της Δευτέρας. Σε αυτό το φυλάκιο οι Τούρκοι κάνουν εργασίες για να βλέπουν τι γίνεται στα Ίμια. Το φυλάκιο είναι πάνω στη νισίδα Τσαβούς ένα μίλι από τα Ίμια.

 

Η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας επικευάζει το φυλάκιο ηλικίας 350 ετών και από εκεί οι τούρκοι στρατιώτες θα παρατηρούν κάθε κίνηση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Οι τούρκοι μετέφεραν από την Αλικαρνασσό δεξαμενή με νερό και γεννήτρια. Και αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ είναι οι εργασίες για την κατασκευή μιας γλίστρας προκειμένου να γίνεται αποβίβαση στρατιωτικών δυνάμεων.

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

Την ίδια ώρα τουρκικά πολεμικά πλοία και πλοία του λιμενικού παραμένουν στην περιοχή. Οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας της 13ης Φεβρουαρίου 3 ελληνικά πλοία του λιμενικού μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα για 15 λεπτά αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των τούρκων να αποχωρήσουν.

Μετά το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας, οι τούρκοι υποστηρίζουν ότι στην περιοχή των Ιμίων μετέβησαν 2 ελικόπτερα, 6 σκάφη του λιμενικού, 1 πολεμικό πλοίο και 1 έρευνας και διάσωσης.

Σήμερα, υποστηρίζουν ότι γύρω από τα Ίμια βρίσκονται 2 πολεμικά πλοία και 2 σκάφη του λιμενικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις