Ελλάδα

Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες ξανά

Ακόμη ένα περιστατικό παρενόχλησης Ελλήνων ψαράδων από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (19.12.2019) στα Ίμια. Ένα ακόμα περιστατικό που εντάσσεται στη λεγόμενη… "μάχη της τσιπούρας".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήταν περίπου 11:00 το πρωί όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Ιμίων ψάρευαν τρία ελληνικά σκάφη. Στην περιοχή έφτασε φουσκωτό της τουρκικής ακτοφυλακής, το πλήρωμα του οποίου ζήτησε από τους Έλληνες ψαράδες να φύγουν γιατί βρίσκονταν, όπως είπαν, σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι Έλληνες ψαράδες αρνήθηκαν και άμεσα ενημέρωσαν το Λιμενικό. Αρχικά, σκάφος του Λιμενικού Σώματος έφτασε στην περιοχή ανοιχτά από τα Ίμια και ακολουθήσαν άλλα δυο μεγάλα σκάφη.

Click4more Βίντεο ντοκουμέντο! Τούρκοι παρενοχλούν ελληνικό αλιευτικό κοντά στην Καλόλιμνο

Οι Τούρκοι, επίσης, ενισχύθηκαν και στο σημείο κλήθηκαν κι έφτασαν επίσης άλλα δυο μεγάλα σκάφη.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, το περιστατικό έληξε χάρη σε συνεννόηση και ψύχραιμους χειρισμούς. Ωστόσο, οι Έλληνες ψαράδες κατήγγειλαν πως το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους τους κατέστρεψε τα δίχτυα.

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που σημειώνεται στην περιοχή τις τελευταίες μέρες. την περασμένη Κυριακή, ανοιχτά της Καλολίμνου, Έλληνας ψαράς παρενοχλήθηκε από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, που του ζήτησε να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί ήταν σε… τουρκικά νερά!

Η λεγόμενη «μάχη της τσιπούρας» γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες και τα σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής να εμπλέκονται.

Με πληροφορίες από tovima.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σώθηκε το πόδι του 6χρονου που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα μετά από τροχαίο στο Ρέθυμνο
«Ήταν απίστευτη η συνεργασία από την Κρήτη, το ΕΚΑΒ, το Παίδων και το Αττικόν. Το ΕΣΥ λειτούργησε άψογα. Δεν αφήνουμε κανέναν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
Η συνταρακτική περιγραφή του συζύγου της Βάγιας Νέστορα για τον θάνατό της - «Είναι δολοφόνοι, το γκαζάκι είναι σαν σφαίρα»
΄«Η Αφροδίτη έπαθε εγκαύματα σε χέρια και πόδια, δεν μπορεί να περπατήσει», αποκάλυψε με τρεμάμενη φωνή ο Παναγιώτης Νέστορας
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ανανεώθηκε πριν 27 λεπτά
5
Πετράλωνα: «Έχουμε επικοινωνήσει με την Airbnb για την στέγαση των ενοίκων» είπε ο Χάρης Δούκας
Στο σημείο έχουν μεταβεί κλιμάκια μηχανικών, τα οποία εξετάζουν τη στατική κατάσταση της περιοχής και ελέγχουν αν τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά τις εργασίες στο γειτονικό οικόπεδο
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα
Βάγια Νέστορα: Η σπαρακτική ανάρτηση του συζύγου της για τη δολοφονία της – «Πήγες να βρεις την κόρη μας, θα σε θυμάμαι πάντα»
«Σήμερα μετά το δολοφονικό χτύπημα των ανόητων μπαχαλάκιδων, αναρχικών και φοβιτσιάρηδων, αποχαιρετώ την γυναίκα μου Βάγια για τη χώρα των αγγέλων», έγραψε ο Παναγιώτης Νέστορας στην ανάρτησή του
Η Αφροδίτη Νέστορα με την μητέρα και τον πατέρα της 14