Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες ξανά

Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνες ψαράδες ξανά

Ακόμη ένα περιστατικό παρενόχλησης Ελλήνων ψαράδων από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (19.12.2019) στα Ίμια. Ένα ακόμα περιστατικό που εντάσσεται στη λεγόμενη… “μάχη της τσιπούρας”.

Ήταν περίπου 11:00 το πρωί όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Ιμίων ψάρευαν τρία ελληνικά σκάφη. Στην περιοχή έφτασε φουσκωτό της τουρκικής ακτοφυλακής, το πλήρωμα του οποίου ζήτησε από τους Έλληνες ψαράδες να φύγουν γιατί βρίσκονταν, όπως είπαν, σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι Έλληνες ψαράδες αρνήθηκαν και άμεσα ενημέρωσαν το Λιμενικό. Αρχικά, σκάφος του Λιμενικού Σώματος έφτασε στην περιοχή ανοιχτά από τα Ίμια και ακολουθήσαν άλλα δυο μεγάλα σκάφη.

Click4more Βίντεο ντοκουμέντο! Τούρκοι παρενοχλούν ελληνικό αλιευτικό κοντά στην Καλόλιμνο

Οι Τούρκοι, επίσης, ενισχύθηκαν και στο σημείο κλήθηκαν κι έφτασαν επίσης άλλα δυο μεγάλα σκάφη.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, το περιστατικό έληξε χάρη σε συνεννόηση και ψύχραιμους χειρισμούς. Ωστόσο, οι Έλληνες ψαράδες κατήγγειλαν πως το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους τους κατέστρεψε τα δίχτυα.

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που σημειώνεται στην περιοχή τις τελευταίες μέρες. την περασμένη Κυριακή, ανοιχτά της Καλολίμνου, Έλληνας ψαράς παρενοχλήθηκε από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, που του ζήτησε να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί ήταν σε… τουρκικά νερά!

Η λεγόμενη «μάχη της τσιπούρας» γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες και τα σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής να εμπλέκονται.

Με πληροφορίες από tovima.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις