Ελλάδα

ΙΝΣΕΤΕ: Τρεις στους δέκα ξένοι τουρίστες έρχονται οδικώς

Οδικώς έρχονται στην Ελλάδα τρεις στους δέκα ξένοι τουρίστες σύμφωνα με νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).

Οι ξένοι τουρίστες που προσήλθαν οδικώς στην χώρα μας το 2018, ανήλθαν σε 8,8 εκατ , που αντιστοιχεί στο 29% από τα 30,3 εκατ εισερχόμενους ταξιδιώτες συνολικά, πλην κρουαζιέρας.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2019, οι οδικές αφίξεις ανήλθαν σε 536. 000 – μειωμένες κατά 12% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η εικόνα όμως δεν είναι ενιαία, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά χώρα και μεθοριακό σταθμό που καταγράφονται οι διελεύσεις των επισκεπτών.

Για παράδειγμα, οι αφίξεις από την Αλβανία έχουν επανέλθει από τον Μάιο σε θετικούς ρυθμούς, ενώ από τη Βουλγαρία υπάρχει σταθερά αρνητική διψήφια μεταβολή από την αρχή του έτους.

Επίσης, οι αφίξεις από τη Βόρεια Μακεδονία είχαν θετικό πρόσημο τον Απρίλιο και τον Ιούνιο και αρνητικό πρόσημο τους υπόλοιπους μήνες, ενώ οι αφίξεις από την Τουρκία αν και είχαν αρνητικό ξεκίνημα, επανήλθαν σε θετικούς ρυθμούς από τον Μάρτιο

Αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας το 2017, επισημαίνεται ότι σε όλες βρίσκεται στην 1η θέση των κυριότερων τουριστικών προορισμών, με εξαίρεση την αγορά της Ρουμανίας, όπου έχει την 2η θέση, μετά την Ουγγαρία, διατηρώντας τις θέσεις που είχε και το 2016.

Η εικόνα είναι παρόμοια όσον αφορά στους Μεσογειακούς προορισμούς, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε όλες τις αγορές στην 1η θέση των κυριότερων προορισμών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για Άγνωστο Στρατιώτη: Tο μνημείο παραδίδεται στα περιστέρια – Θα γράψουμε τα ονόματα των παιδιών μας με το αίμα μας
«Η κυβέρνηση ψηφίζει το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από Μνημείο Μνήμης να μετατραπεί σε Μνημείο Λήθης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της
Μαρία Καρυστιανού 26
Τραγωδία στα Τρίκαλα: 18χρονος έπνιξε την μητέρα του με πετσέτα
Στις πρώτες ερωτήσεις που του έκαναν αστυνομικοί, φέρεται πως είπε ότι δέχονταν bulling από συνομηλίκους του για τον χωρισμό των γονιών του - Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ασφυκτικό θάνατο
Περιπολικό
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
36