Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ για άδεια Κουφοντίνα: Επαίσχυντη αδικία, κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του

ΗΠΑ Κουφοντίνας

Σκληρή ανακοίνωση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κατά της νέας άδειας που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη βγήκε σήμερα (19.06.2018) και θα επιστρέψει μετά από 48 ώρες.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ, στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «επαίσχυντη αδικία» για τις οικογένειες των θυμάτων. Και χαρακτηρίζει την “κίνητρο” για τους οπαδούς του, ώστε να διαπράττουν «βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του».

Η ανακοίνωση από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρίτη αυτή παραχώρηση άδειας σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο. Είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων του και ένα περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράττουν βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του.

Η οργισμένη ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οργή του για τη νέα, τρίτη, άδεια που πήρε ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας εξέφρασε με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο Κώστας Μπακογιάννης. Μια ανάρτηση που εκτός από οργή “στάζει” και ειρωνεία.

Λίγη ώρα αφού ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού για τη νέα 48ωρη άδειά του, ο Κώστας Μπακογιάννης, που είδε τον πατέρα του να δολοφονείται από τη 17Ν, ξέσπασε μέσω Facebook.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δεν σχολίασε μόνο την απεργία πείνας που έκανε ο «Λουκάς» της 17Ν πριν γίνει δεκτό το αίτημά του για νέα άδεια. Αιχμηρό ήταν το σχόλιό του και για τις δράσεις του Ρουβίκωνα υπέρ του Κουφοντίνα. Η ανάρτησή του κλείνει δε με τη φράση «κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται».

Το κείμενο που ανέβασε ο Κώστας Μπακογιάννης

Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροή; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά εγκληματίας; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε κι εσύ μια «απεργία πείνας» ή βάλε τους φίλους σου να κάνουν καμιά κατάληψη και να σηκώσουν και κανένα πανό. Κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις