Ελλάδα

Ηράκλειο: Οικογένεια 77χρονης δώρισε τους κερατοειδείς της – Είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρή

Η λήψη των οργάνων έγινε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία συγκινητική απόφαση πήρε η οικογένεια 77χρονης η οποία δυστυχώς έμεινε εγκεφαλικά νεκρή στο Ηράκλειο, αφού αποφάσισαν να δωρίσουν τους κερατοειδείς της για να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπο.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου λοιπόν ολοκληρώθηκε η λήψη των κερατοειδών που προσφέρθηκαν από την 77χρονη δότρια, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, όπου είχε διαγνωστεί ο εγκεφαλικός θάνατός της.

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράστηκαν τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά της, αλλά και ευχαριστίες «για τη μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά ιστών, σε συνανθρώπους μας».

«Η Διοίκηση του Γ.Ν. “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ” ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ για την αγαστή συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς ιστών με απόλυτο σεβασμό προς τη δότρια και την οικογένειά της. Καθώς και τη Χειρουργική Μεταμοσχευτική ομάδα του ΠΑΓΝΗ για την αφαίρεση των κερατοειδών», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της τοπικής Συντονίστριας Μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες εργαζομένων του ιατρείου στο Κολωνάκι – «Αν η 56χρονη γιατρός έκανε κάτι, εμείς δεν το γνωρίζαμε»
Η 56χρονη νοσηλεύτρια που έκανε αποκλειστικά πλασμαφαιρέσεις στα ιατρεία των γιατρών και η γραμματέας της κλινικής, περιγράφουν τις κινήσεις των κατηγορούμενων την μέρα που πέθανε ο Μαζωνάκης
Μαζωνάκης και ιατρείο
Θάνατος Μαζωνάκη: Η 56χρονη γιατρός έχτιζε άλλοθι με τις αναζητήσεις στο ΑΙ – Ο συνδυασμός των τριών ουσιών με Xanax
Η 56χρονη έψαχνε στο ChatGPT απαντήσεις σχετικά με τον συνδυασμό προποφόλης και μιδαζολάμης λίγο πριν καταθέσει για την υπόθεση στις αρχές το μοιραίο απόγευμα που πέθανε ο Μαζωνάκης
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και η 56χρονη κατηγορούμενη γιατρός