Ελλάδα

Ηράκλειο: Ομόφωνα ένοχοι η μητέρα και ο σύντροφος της για τον θάνατο του τρίχρονου Άγγελου

Το δικαστήριο του Ηρακλείου, αθώωσε ομόφωνα τον βιολογικό πατέρα του Άγγελου ενώ ομόφωνα απέρριψε τον ισχυρισμό για μειωμένο καταλογισμό της μητέρας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένοχοι και μάλιστα ομόφωνα για την υπόθεση του θανάτου του 3χρονου Άγγελου στο Ηράκλειο κρίθηκαν η μητέρα του παιδιού και ο πρώην σύντροφός της.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου που εκδίκασε την υπόθεση του θανάτου του μικρού Άγγελου, τους έκρινε ομόφωνα ένοχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρόκληση κακώσεων και βαριά σκοπούμενη βλάβη κατά συναυτουργία, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, οπλοχρησία και οπλοκατοχή –για το ρόπαλο που εντοπίστηκε στο σπίτι- και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου. Όσον αφορά τον 44χρονο, τον έκρινε επιπλέον ένοχο για συλλογή και καταγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά αθώο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Το δικαστήριο του Ηρακλείου, αθώωσε ομόφωνα τον βιολογικό πατέρα του Άγγελου ενώ ομόφωνα απέρριψε τον αυτοτελή ισχυρισμό της 27χρονης περί μειωμένου καταλογισμού.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τους πάντες, καθώς το παιδί είχε μεταφερθεί κακοποιημένο στο νοσοκομείο όπου μετά από λίγες ημέρες πέθανε.  Το άτυχο αγοράκι έφερε στο κορμάκι του 32 κακώσεις που, κατά την ιατροδικαστή, προκλήθηκαν σε χρονικό διάστημα περίπου 2-2,5 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το τριών ετών αγοράκι είχε μεταφερθεί στις 26 Ιανουαρίου 2025 στο ΠΑΓΝΗ, βαριά κακοποιημένο όπως είχε διαπιστωθεί, ενώ είχε νοσηλευτεί για μέρες στη ΜΕΘ Παίδων. Επίσης, με απόφαση της γιαγιάς του πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων όταν διαπιστώθηκε μετά από ειδική εξέταση και τεστ πως το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό.

Τόσο η μητέρα του παιδιού όσο και ο πρώην σύντροφός της αρνήθηκαν κάθε κατηγορία.  «Ποτέ δεν σήκωσα χέρι πάνω του» επέμεινε η 27χρονη μητέρα. «Ποτέ, μα ποτέ, δεν χτύπησα το παιδί» ισχυρίστηκε ο 44χρονος Χριστόδουλος. «Μα όλα σε αυτό το παιδί είχαν συμβεί;» απόρησε η πρόεδρος, κάθε φορά που άκουγε ότι ο Άγγελος είχε πέσει από τις σκάλες, είχε καεί στο φούρνο, είχε γλιστρήσει στη λεκάνη της τουαλέτας και είχε χτυπήσει σε ένα σίδερο που εξείχε από το καζανάκι, είχε τραυματιστεί στο πόδι από ένα συρτάρι που αναποδογύρισε…».

Η μητέρα υποστήριξε ότι δύο φορές είδε τον Χριστόδουλο να χτυπάει το παιδί, δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για τις υπόλοιπες κακώσεις, ενώ για το μοιραίο πρωινό ανέφερε ότι απουσίαζε και έτσι ξέρει ό,τι της είπε εκείνος. Ο 44χρονος, πάλι, αποδίδει το μοιραίο χτύπημα σε ατύχημα από πτώση στο τραπεζάκι και κατηγορεί τη μητέρα για άλλες φορές που χτυπούσε το παιδάκι, αν και δεν ήταν μπροστά. Επικαλέστηκε, ωστόσο, ένα περιστατικό που είδε σκίσιμο στα χείλη του παιδιού και ο ίδιος ο Άγγελος του αποκάλυψε ότι τον είχε χαστουκίσει η μαμά.

Στο δικαστήριο και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι δήθεν ο ένας ζήλευε τον άλλον για την αγάπη που τους έδειχνε ο μικρός.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο κατηγορούμενους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιμένουν στην αναγνώριση ελαφρυντικών, ακόμα και με βολές προς την έδρα. Η συνήγορος της μητέρας υποστήριξε ότι είναι μεγάλη αδικία για την 27χρονη να μην της αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό. «Είναι σαν να είναι η απόφαση προειλημμένη από τις 17 Μαρτίου που ξεκίνησε η δίκη». Φράση που προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου, η οποία ζήτησε από την συνήγορο κ. Μαρία Αβούρη να ανακαλέσει.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 44χρονου κ. Βασίλης Νουλέζας υποστήριξε ότι ο εντολέας του δικαιούται ελαφρυντικού, διαφορετικά είναι σαν το δικαστήριο να λειτουργεί «εκδικητικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έξοδος Αυγούστου: Άδεια η Αθήνα, το αδιαχώρητο στα λιμάνια – Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι
Πάνω από 30.000 επιβάτες αναμένεται να αναχωρήσουν την Κυριακή (16.08.2026) από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Οι τουρίστες κυριαρχούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ αρχίζει σταδιακά και το κύμα της επιστροφής
Αθήνα τουρίστες
Φωτιά στη Σκύρο: Μάχη σε δύο μέτωπα με ανέμους άνω των 7 μποφόρ – Βελτιωμένη η εικόνα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν προς Αγιο Φωκά και Πεύκο - Δεν απειλείται ο οικισμός, σύμφωνα με τον δήμαρχο - «Πιστεύω ότι μέσα στη μέρα θα γίνει πλήρης κατάσβεση»
Φωτιά Σκύρος
Κακοκαιρία στη Μάνη: Συγκλονιστικά βίντεο από τους ορμητικούς χειμάρρους – Καταστροφές σε σπίτια, δρόμους και αυτοκίνητα
Γυναίκα μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά από κεραυνό στο Οίτυλο ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό της και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σπάρτης
Μάνη
5
Πάρος: Για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατηγορείται ο οδηγός ταξί μετά τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένου – «Το βίντεο δείχνει μόνο ένα μέρος όσων συνέβησαν» λένε οι συνάδελφοί του
Η αντιπαράθεση για μία θέση πάρκινγκ κατέληξε σε συμπλοκή – Η ιατροδικαστική έκθεση θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία
Καρέ από το επεισόδιο στην Πάρο
9