Ελλάδα

Ηράκλειο: Τηλεφωνική απάτη σε βάρος 88χρονης με λεία 7.000 ευρώ – Ο «εισπράκτορας» ενημέρωσε τις αρχές

Ο 26χρονος επέστρεψε τα χρήματα στην αστυνομία και κατήγγειλε τον «εγκέφαλο» της απάτης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θύματα τηλεφωνικής απάτης, συνεχίζουν και πέφτουν καθημερινά οι ηλικιωμένοι στη χώρα μας. Ένα από τα πιο νέα παραδείγματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων είναι και μία 88χρονη από το Ηράκλειο της Κρήτης που επιτήδειοι κατάφεραν να της αποσπάσουν 7.000 ευρώ.

Η νέα τηλεφωνική απάτη έγινε την προηγούμενη Δευτέρα (17.03.2025) όταν ένας 39χρονος άνδρας, επικοινώνησε με την ηλικιωμένη που ζει στο Ηράκλειο και με την πρόφαση ότι είναι γιατρός και ένας συγγενής της χρειάζεται χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του, την έπεισε να του δώσει τις οικονομίες της.

Στη συνέχεια ένας 26χρονος άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της ηλικιωμένης για να παραλάβει τον φουσκωμένο φάκελο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Λίγες ώρες αργότερα όμως, ο 26χρονος κατάλαβε ότι εν αγνοία του ενεπλάκη σε παράνομη δραστηριότητα και κάλεσε την αστυνομία.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αρχών, ο 26χρονος συνεργαζόταν μέσω διαδικτύου με τον 39χρονο «γιατρό» χωρίς να ξέρει ακριβώς τη φύση των εργασιών του. Οι μόνες πληροφορίες που είχε για την «δουλειά» στο Ηράκλειο ήταν ότι πρέπει να ταξιδέψει από τον Πειραιά στην Κρήτη για μία άγνωστη υπόθεση και τα έξοδά του θα ήταν όλα καλυμμένα από τον ίδιο.

Ο 26χρονος επέστρεψε τα χρήματα στην αστυνομία η οποία τα παρέδωσε στην ηλικιωμένη.

Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες στον 26χρονο για απάτη και ταυτόχρονα αναζητείται ο 39χρονος που σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Οι αρχές αναζητούν και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση απάτης και προτείνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με το έγκλημα στο Αίγιο: Γιατί οι Αρχές εξετάζουν πλέον το σενάριο η 54χρονη να σκότωσε τον γιο της και να αυτοκτόνησε
Στο όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 26χρονος εντοπίστηκε DNA της μητέρας, του ίδιου του νεαρού αλλά και ενός τρίτου, άγνωστου μέχρι στιγμής προσώπου
Το σπίτι τoυ διπλού εγκλήματος στον Λόγγο Αιγίου 6
Εβίτα Βαρελά: Άγνωστοι εξαπάτησαν την μητέρα της αρπάζοντας 20.000 ευρώ και κοσμήματα – «Ήξεραν ότι δεν είχαμε κάμερες, μας παρακολουθούσαν»
Οι υποτιθέμενοι λογιστές φέρονται να εντόπισαν και να αφαίρεσαν από το σπίτι 20.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα αξίας άλλων 20.000 ευρώ
Η Εβίτα Βαρελά 12