Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηριάννα – Περικλής: Συγκέντρωση στα Προπύλαια λίγες μέρες πριν από τη δίκη

Ηριάννα – Περικλής: Συγκέντρωση στα Προπύλαια λίγες μέρες πριν από τη δίκη

Στα Προπύλαια από τις 18:00 είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να διαδηλώσει για την φυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή. Λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε και η πορεία που κατέληξε στην Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας», οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου διαδήλωσαν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους δύο κρατούμενους ενόψει της τρίτης εκδίκασης της αίτησης αναστολής της εκτέλεσης ποινής τους που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου στο Εφετείο.

Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηριάννα Β. Λ., καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών, καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο – που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα – και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που “ταυτοποιήθηκε” με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη. Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή Μ., ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις