Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ισθμός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 22 Ιουνίου και για 3 μήνες

Ισθμός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 22 Ιουνίου και για 3 μήνες
ΦΩΤΟ Eurokinissi (αρχείο)

Σε εφαρμογή τίθενται από το Σάββατο 22 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ισθμού.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ισθμό θα ισχύσουν από το Σάββατο (22.06.2024) και θα διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν την πρόσβαση από και προς τον αυτοκινητόδρομο μέσω προσωρινής εξόδου και εισόδου στον αυτοκινητόδρομο δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού (ύψος Χλμ. 72,7).

Ειδικότερα, μετά την πρόσφατη καταστροφή της γέφυρας στον ανισόπεδο κόμβο Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αποκατάσταση της κυκλοφοριακής διασύνδεσης μεταξύ των δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων, θα ισχύσουν τα εξής:

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Λουτράκι και Κόρινθο προς Καλαμάκι και Ίσθμια (ανατολικά της διώρυγας) θα γίνεται μέσω προσωρινής εξόδου λίγο πριν το σταθμό διοδίων Ισθμού προς το νότιο παράπλευρο, που είναι η Παλαιά Εθνική Οδός «Αθηνών – Κορίνθου», όπως φαίνεται με το κόκκινο βέλος στο σχηματικό διάγραμμα.

Αντίστοιχα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Καλαμάκι και Ίσθμια (ανατολικά της Διώρυγας) προς Λουτράκι και Κόρινθο, θα γίνεται μέσω του βόρειου παράπλευρου του αυτοκινητοδρόμου και εισόδου σε αυτόν μέσω προσωρινής εισόδου λίγο μετά το σταθμό διοδίων στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπως φαίνεται με το μπλε βέλος στο σχηματικό διάγραμμα.

Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα διαρκέσουν για περίπου 3 μήνες από την έναρξη της εφαρμογής τους, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η αναγκαιότητα της λειτουργίας τους.

Από την έναρξη λειτουργίας των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα υποχρεούνται να διέρχονται από το Σταθμό Διοδίων Ισθμού ούτε να κάνουν πρόσθετες περιπορείες για τις τοπικές μετακινήσεις τους, συνεπώς παύει να ισχύει η δωρεάν διέλευση των κατοίκων (δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων) στον Σταθμό Διοδίων Ισθμού που εφαρμόζεται από τις 12 Ιουνίου μέχρι σήμερα.

«Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις